EJDERHA DÖVMELİ KIZ

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Stieg LARSSON
    Pegasus Yayıncılk
    648 sayfa




    kitapokusak.com Güncel Fiyatı : 17,50 TL




    EJDERHA DÖVMELİ KIZ/STIEG LARSSON 
    Nasıl ustaca kurgulanmış bir kitap diyerek okuyacağınız Stieg Larsson’un Milenyum üçlemesinin ilk kitabı;
     EJDERHA DÖVMELİ KIZ.

    Kesinlikle filmi de çekilmeli derken tüm serilerin İsveç yapımı filmine ulaştım.

    Üçüncü kitabın bitiminde üç filmi de arka arkaya seyredip sabahladığımı çok iyi anımsıyorum.
    Daha sonra Hollywood yapımı filmi de çıktı. Ancak ben ilk İsveç yapımı olanı o kadar beğendim ve benimsedim ki inatla Hollywood yapımı olanı izlemedim, izlemiyorum da.

    Kitabın kurgusu ve devamındaki kitapların da birbiri ile bağlantısı çok ustaca kurgulandığından zaten ilk kitabı bitirdiğinizde aklınızda bir sürü soru işareti oluşuyor. Devamındaki kitabı okumak için sabırsızlanıyorsunuz.
    Kitaptaki başkarakter Lisbeth Salander kitabın en güçlü karakterleri olarak hayatınıza girecek.
     İlk kitabındaki soru işaretleri ile dolu geçmişi (2.kitapta sırrı çözülüyor) Lisbeth’i yalnız, sıra dışı ve yaşamın ona getirdiği tüm zorluklara mücadele eden bir kız haline getirmiş. Duyguları tamamen alınmış gibi. Ama basit bir eleman olarak başladığı işinde çok kısa sürede bulunmaz bir eleman haline gelecek kadar zeki ve çalışkan biri.
    İstediği her bilgiye ulaşması sadece saniyeler alan deha bir hacker. Ancak bu sorunlu geçmişinin getirdiği psikolojik durumu ve saldırgan,sıra dışı olmasından dolayı İsveç kanunlarına göre bir vasi kontrolünde hareket edebiliyor.
    Parasının kontrolünü de vasi olan kişi yapıp onun hakkında her ay rapor hazırlamakla mükellef.
    Dolayıysa ona iyi davranma zorunluluğu doğuruyor her istediğini yaptırmaya çalışan sapık ruhlu adam. Hem kitabı okurken hem filmi izlerken “bir kaşık suda boğma” istediğinize engel olamayacaksınız.
    Gözünüzde biraz daha canlandırabilmeniz adına filmdeki karakterin görüntüsünü ekliyorum.

    Diğer karakterimiz Milenyum Dergisi ortağı ve yazı işleri müdürü Mikael Blomkvist .(Diğer ortak Erika ile aralarında ilginç bir ilişkileri olduğundan bahsetmeden geçemeyeceğim.)
    Blomkvist, zengin bir işadamı hakkında yaptığı bir haberden dolayı baş derttedir ve mahkeme tarafından para ve hapis cezasına çarptırılmıştır. Hapse girmek için kalan sayılı zamanlarında çok zengin bir adam olan Henrik Vanger ‘den 40 yıl önce kaybolan yeğenin bulunması karşılığı iyi bir para teklifi almıştır. Eşyalarını alıp adamın yaşadığı şehir dışındaki kasabaya taşınır. Ona küçük şirin bir kulübe tahsis ederler yaşaması için (Filmdeki kasaba görüntüleri muhteşemdi, hala gözlerimin önünde).
    Ve yolları bir şekilde kesişiyor Salander ile Blomkvist ‘in. Birlikte 40 yıl önceki hikâyeyi dinlemeye ve araştırmaya başladıktan sonra ortaya çıkanlar ve olacaklar uykusuz geceleri getirecek size.

    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com ' U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

    4 Responses so far.

    1. BetilK. says:

      Kesinlikle uzun zamandır okuduğum, gelmiş geçmiş en iyi roman üçlemesi olduğunu düşünüyorum. Film konusundaki fikirlerinize tamamen katılıyorum. İsveç yapımı kesinlikle çok daha samimi ve gerçekti. İşin içine Hollywood girince ne yazık ki yapmacıklıktan kaçış pek de mümkün olmuyor. Ellerinize sağlık!

    2. bestemina says:

      Teşekkürler güzel yorumlarınıza .
      Aynı hisleri paylaşmak ta güzelmiş bu arada.
      Hollywood yapımı olanı izlediniz mi merak ettim?

    3. Adsız says:

      Ben bunun filmini izledim, harikaydı.

    4. Şuan da okuyorum ve sonunu sabırsızlıkla bekliyorum. Bu arada blogunuza bayıldım :)

    Leave a Reply