KİMYA HATUN SAİDE KUDS

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Saide KUDS
    Sonsuz Kitap
    304 sayfa




    kitapokusak.com Güncel Fiyatı :  12,75 TL



    

    KİMYA HATUN  SAİDE KUDS
    
    Sinan Yağmur Aşkın Gözyaşları yorumunda anlatmaya çalıştığım; Mevlana, Şems ve çevresindekiler ile ilgili ne kadar farklı kaynaktan okursanız hikâyenin gidişatı değişiyordu.
    İşte bu kanıya bu kitap ile vardım.

    Elif Şafak Aşk, Ahmet Ümit Bab-ı Esrar ve sonrasında Sinan Yağmur’un Aşkın Gözyaşları serisi ile kafamda oturan kişiler ve ilişkilere bu kitap ile soru işaretleri doğdu.

    Kitabın kendisi, edebi yanı yazarın üslubu değil eleştirdiğim. Belki karakterler Mevlana ve Şems olmasaydı, hiç tanımadığımız birisi olsaydı çok farklı olurdu düşüncelerim.
    Nedeni ise diğer kitaplardan bildiğim Mevlana ve Şems’in bu kitapta dünyevi değerlere değer veren farklı yönlerinden bahsedilmiş olması.
    NOT:İranlı ünlü bir yazar olan SAİDE KUDS, bu kitabı ile 2006 edebiyat ödülü almış.
    Kitabın içeriğine gelince;
    Kimya Hatun’un çocukluğu, annesinin evlenmesi ile hayatının değişimi ve Şems ile evliliğini konu almış kitap.
    Kimya Hatun; Konya’da bir konakta geçiriyor çocukluğunu. Konak ve bahçesinde geçirdiği çocukluğu, annesi, babası ve hizmetlileri ile olan güzel zamanları babasını kaybetmesi ile değişir.
    Uzun zaman kimse ile evlenmek istemeyen annesi Kerra Hatun Mevlana’nın evlilik teklifini kabul eder. Çocuklarını da alıp Mevlana’nın evine gider. Bu gidişleri ile Kimyanın iç dünyasında yaşadıklarını tasvir ettiği kısmından çok etkilenmiştim.
    Artık hayat tamamen değişmiştir Kimya Hatun için. Hiç bilmediği bir yerde ve hiç tanımadığı insanlar ile birlikte yaşamak zorunda olması alıştığı yaşam tarzından farklı kalıplara girmek zorunda kalması onun çocukluktan ergenliğe hızlı geçişine sebep olur.
    Ama yeni babası Mevlana’yı sevmiştir. Kendisine değer verdiğini hissettiğinden onun öğütlerine ve yapmasını istediği şeylere itiraz etmez. Tek sıkıntısı annesi ile eskisi kadar vakit geçirememesidir. Zamanla Mevlana’nın oğlu Alaattin ile aralarında yakınlık başlar. Birlikte gizlice buluşup saatlerce sohbet ederler.
    Ve Şems gelir.
    Artık sevdiği babası Mevlana onlarla ve annesi ile eskisi gibi ilgilenmemekte; hayatını Şems ile birlikte bir odadan günlerce çıkmadan geçirmektedir.
    Herkes bunun sorumlusunun Şems olduğunu düşündüğünden( ki sadece ev halkı değil tüm Konya) Şems’i kimse istemez.
    Mevlana Şems’e o kadar bağlanmıştır ki gitmesinden korktuğundan onu gözbebeği Kimya Hatun ile evlendirmek ister.
    (Bir tarafta Alaattin diğer tarafta Mevlana’nın Şems ile evlendirme isteği… )
    Kimya Hatun evliliği kabul etmesi ile ergenlikten kadınlığa hızlı bir geçiş yapmak zorunda kalmıştır.
    Şems ile evliliği öncesi fikirleri ile evlendikten sonraki Şems’e bakış açısı ve Şems ile karı-koca olarak yaşadıkları kitabın son bölümlerinde detaylı olarak anlatılıyor.
    Ve hazin son…
    Yaşananlara bir de Kimya Hatun gözünden bakmak isteyenler için iyi okumalar.

    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com 'U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.


    ARKA KAPAK YAZISI :


    
    KİMYA HATUN arka kapak
    


    Leave a Reply