KUKLA AHMET ÜMİT

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Ahmet ÜMİT
    Everest Yayınları
    504 sayfa




    kitapokusak.com Güncel Fiyatı : 20 TL


                                                                                                                         14.Şubat.2011


    KUKLA/AHMET ÜMİT


    Okunması gereken bir Ahmet Ümit kitabı.


    Okudukça içinden çıkamayacağınız bir kaosun içine gireceksiniz.



    Hepinizin bildiği Susurluk kazası ile gün yüzüne çıkan devlet-mafya-polis üçgeninin çarpık ilişkileri üzerine kurgulanmış konusu.

    Kitabın detayına gelince ;


    Geçmişte çok parlak işler çıkarmış ama şimdi ununu ipe sermiş eski bir gazeteci olan Adnan bir sabah gazeteye gittiğinde giriş kartı çalışmaz.Artık tamamen emekli olduğunu anlamıştır.

    Uzun zamandır alkol ile ilgili sıkıntıları,eski eşi ile ilgili sıkıntıları derken birde işsizlik kendisini bir -hiç- olarak hissetmesine neden olur.

    Aynı gün; yıllardır hapiste olan ve hapiste olduğu dönem boyunca da hiç görüşmediği üvey kardeşi çıkar karşısına.

    Üvey kardeşi Doğan, çocukluğunda babası ve Adnan karşısındaki ezikliğinin acısını çıkarmak için onların karşısında yer alarak ,siyasi işlere bulaşır.Sonrasında ise devletin karanlık işlerini yürüten bir adam olup çıkmıştır.

    Aralarının hiç bir zaman iyi olmadığı kardeşi yıllar sonra karşısına çıkmış ve elinde çok gizli bilgi ve belgelerin bulunduğunu ve bunları kullanırsa gazetecilikte eski günlerine geri döneceğini söyler.

    Ama Doğan'ın başı beladadır. Bu güne kadar tüm yasa dışı işlerini yaptığı devleti karşısına almış ve hayatı tehlikededir.

    Adnan bir taraftan eski habercilik günlerine dönmek ,diğer tarafta ise devlet-çete-mafya-polis karanlık güçlerine bulaşmak arasında kararsız kalırken kardeşinin arabası direksiyona kelepçeli tamamen yanmış bir ceset ile bulunur.

    Polislerin sorgusu ile başlayan süreçte artık ister istemez olaya dahil olmuştur Adnan.

    Tek sorun kimin yanında kimin karşısında olduğu çözemeden olayların ve yeni ölümlerin çok hızlı ve çok karmaşık gerçekleşmesidir.

    Arabada yanan cesedin kimlik tespiti yapılan kadarki süreçte polisler,soruşturma,tehdit telefonları ile hayatı alt üst olmuştur.

    Doğan'ın vermek istediği belgelerin onda olduğunu düşündüklerinden tüm oklar Adnan'a doğrulmuş ve üvey kardeşi başını büyük bir belaya bulaştırmıştır.

    Bu beladan alnının akı ile kurtulabilecek mi ?
    bu karmaşık ilişkileri çözebilecek mi ?

    Aslında yanında olanlar mı karşısında ,karşısında kiler mi yanında .?
    ASIL SORU İSE ;
    KUKLA KİM ?
    ADNAN MI ?
    DOĞAN MI ?


    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com 'U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.



    ARKA KAPAK :

    Yıllar sonra karşılaşan iki üvey kardeş. Karanlık güçlerin tetikçisi Doğan... Yaşamın anlamını alkolde arayan eski gazeteci Adnan. Onların yaşamlarından Türkiye'nin yakın tarihi. Gündelik hayatımızı alt üst eden entrikalar, cinayetler, komplolar... Hep sözü edilen ama bir türlü gün ışığına çıkarılamayan o derin devlet. Gizli örgütler, idealist gençler, çıkarcı gazeteciler... Ergenekon'un yıllar önce yazılan romanı.

    "Yaşam, kaybetmeyi öğrenmektir... Kaybetme maceramız daha ana karnından çıktığımızda başlar. Hiç emek harcamadan hüküm sürdüğümüz, dünyanın en güvenli, en yumuşak korunağını, ana rahmini kaybederiz önce. Bizden intikam almak için bekleyen dünya, sanki niye çıktın oradan dercesine, gözlerimizi yakan ışıkları, kulaklarımızı tırmalayan gürültüsü, sıcağı, soğuğu, açlığı, kiri, hastalığıyla saldırır üzerimize. Ama biz de öyle kolay kolay pes etmeyiz. Kaybettiklerimizin yerine anında başka bir şey koyarız. Hem cennetimizi yitirsek de o kutsal yerin sahibi olan annemiz bizimledir, üstelik yanında bir de baba verilmiştir emrimize. Dışarıdaki dünyaya alışmaya başlayınca, kaybettiğimiz cenneti hemen unutuveririz. Ancak büyüdükçe, bize gösterilen ilgi günden güne azalır. Azalan ilgi dünyanın bizden ibaret olmadığını gösteren bir uyarıdır aslında. Ama bu uyarıyı görmezden geliriz. Düşler kurar, hayaller uydurur, kaybettiklerimizin yerine yenilerini koyarak dünyayı kendimiz sanmayı, bu güzel yalana kanmayı sürdürürüz."




    TANITIM BÜLTENİ :

    Kukla, Türkiye´de bu türde yayımlanan romanlar içinde; gerek işlenişi, gerek kurgusu, gerek kişiliklerin yaratılması, gerekse de Türkçesinin güzelliğiyle birinci sınıf bir yapıt değerlendirmesini hak ediyor."
    - Vedat Günyol, Cumhuriyet

    "Susurluk öyle karanlık bir hikaye ki, başı sorun görünmüyor, çektiğiniz her parçası elinizde kalıyor, fantastik bir romanın gün yüzü görmemiş canavarı gibi eli kolu her yere uzanıyor. Bu hikayeyi sıkıca paketleyip romana yatırmak, bu ülke için yapılması gerek en büyük iyiliklerdendir."
    - Şebnem İşigüzel, Milliyet-


    Leave a Reply