ARI KOVANINA ÇOMAK SOKAN KIZ

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Stieg  LARSSON
    Pegasus Yayıncılık
    800 sayfa



    kitapokusak.com Güncel Fiyatı : 20 TL

    ARI KOVANINA ÇOMAK SOKAN KIZ/STIEG LARSSON
    Evet maalesef Milenyum Serisinin son kitabı bu"ARI KOVANINA ÇOMAK SOKAN KIZ".

    Bir çok düğümün bu kitap ile çözülmesine rağmen eminim bir dördüncü kitabı daha olsaydı Larsson onu da aynı heyecan ile okumamızı sağlardı. 

    Ancak yazarımız bu dünyaca ünlü başarısının tadını çıkaramadan ölmüş.O yüzden bir dördüncüsü yok.Ancak o öldükten sonra yayınlanan bu üç kitabın dördüncüsünün de bir yerlerde olduğu ve yayınlanabileceği söylentileri varmış.


    (Larsson hakkında yaptığım araştırma sonucu internet dedikodusu bunlar ne kadar gerçektir ilerleyen zamanlarda göreceğiz.)


    Kitaba gelince ise bir çok düğüm çözülüyor başta da belirttiğim gibi.

    Artık  Ejderha Dövmeli Kızın çocukluğundan itibaren başına gelen haksızlıkların intikamını alma zamanı olduğundan Arı Kovanına Çomak Sokan Kız oluyor. 

    Annesinin başına gelenler,annesini savunmak için yaptıkları sonrası çocukluğunda ve genç bir kız  olduğunda hayatının nasıl zorluklar ve haksızlıklara maruz kaldığını görüyoruz.Onu bu zorluklara iten adamları da. 

    Sığınabileceği kimse yok...
    Etrafındaki herkes onlardan biri...


    Bir insanın -hatta hayatta tek başına kalmış bir kızın- hayatının nasıl mahvedilebileceği ,onunla nasıl bir piyon gibi oynayabildiklerini ve bundan hiçbir rahatsızlık duymamalarını dehşetle okuyacaksınız.

    Yalnız bir kızın hayatının hiç bir kıymetinin olmaması gerçeği.
    Ne yazık ki herkes Lisbeth kadar güçlü olmayabilir. 

    Her şeye rağmen hala güçlü ve bu kitapta da, mahkemedeki tavrı da hep aynı değişmiyor eğilip bükülmüyor tek başına karşılarında durabiliyor.(Mikael ve kardeşinin desteğini es geçmemek gerekir. Çünkü artık ona inanan ve onun haklılığını ortaya çıkarmasına destek olan insanlar var.)

    Ama ne yazık ki ona tüm bunları yapanlar devlet-mafya arkasına sığınmış bir sürü iğrenç,karanlık  insanlar. (avukatından,dokturuna kadar)

    Her şeye rağmen devlet-mafya bağlantısını çıkarmak için büyük mücadele var.Ve en sonunda herkesin ipliğin pazara çıkmasının verdiği mutluluk.

    Bu kitapta bir sürü karakter giriyor ve çok kalın bir kitap. Ama karakterlerin kalabalığına ,kitabın sayfa sayısına rağmen bir çırpıda okunabiliyor. 

    Sürekli bir merak ile geçiyorsunuz bir sonraki sayfaya. Heyecanını da sonuna kadar koruyor. 

    Seri kitap olarak okuduğum en akıcı kitaplardı. Tabi filmi de unutmuyorum.
    Bu üç kitap ve arkasından da izleyeceğiniz üç film ile hayatınızın güzel bir noktasına kaldırabilirsiniz Milenyum serisini. 

    Lisbeth Salander'i unutmanız kolay olmayacak...


    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com 'U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

    ARKA KAPAK 
    Sizi uyarıyoruz: Millennium üçlemesi kesinlikle bağımlılık yapıcı. 
    -The Guardian

     Dönüp tekrar tekrar okumak istiyorsunuz. Millennium üçlemesi bu milenyumun en iyi üçlemesi.
     -John Timpane, Philadelphia Inquirer

     Stieg Larssonu okumak, sert bir kahve gibi sizi canlandırır Kitaplar sıra dışı bir şekilde aksiyon dolu ve düpedüz bağımlılık yaratıcı. Larsson son derece zeki bir aktivist ve feminist olmanın yanı sıra Tanrı vergisi bir aksiyon yazarlığı yeteneğine de sahip 
    -David Kamp,
     New York Times Kasırga gücünde bir roman. Alexandre Dumasın Üç Silahşörlerini veya Charles Dickensın romanlarını aynı hararetli heyecanla okumuştum. Olağandışı Hiç gocunmadan söylüyorum: Muhteşem.
     - Mario Vargas Llosa, El Pais 
    Larsson üstün bir yazar. Kurgunun birçok katmanını sıkıca bir ipe bağlıyor ve sayfa sayfa okuyucuyu sürüklüyor. Kitabın sonu, böyle bir seride isteyebileceğiniz her şeyi size veriyor. 
    -Leonard Zeskind, Kansas City Star
     Her yeni nesil Salander ve Blomkvisti bir gün okuyacak ve onların dünyasına kapılacak.
     -Sarah Weinman, BN.com 
    Şu anda yaşadığımız hayatı yüzlerce ve yüzlerce heyecanlı sayfada yeniden keşfetmek isteyen kimse bu üçlemeyi kaçırmasın. Son kitabın muhteşem bir kurgusu var. Kitap, çağdaş edebiyatın en mükemmel sonlarından birine doğru ilerledikçe kitap hiç bitmesin istedim.
    -Alan Cheuse, Chicago Tribune 
    Kalbinizi durduracak sahnelerde polisiye edebiyatın en unutulmaz karakterleriyle tanışmaya hazırlanın. Bu kitap Larssonun ismini edebiyatın en orijinal ve tutkulu seslerinden biri olarak tarihe kazıyor.
     -Ellen Shapiro, People 
    Millennium serisi dünya çapında benzersiz bir yayıncılık mucizesi.
     -Kate Mosse 
    Hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak; bu kitabı da gecenin ilerleyen saatlerine dek okuyacaksınız. İsveçli bir bilgisayar manyağının bizi soluksuz bırakabileceğini kim düşünebilirdi ki? -Daily Express 
    Olağanüstü Okuyucular kitabı okurken yerlerinden bile kıpırdayamayacak


    Leave a Reply