ÇIPLAK AYAKLIYDI GECE

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Ahmet ÜMİT
    Doğan Kitap
    160 sayfa


    kitapokusak.com Güncel Fiyatı : 6,56 TL


                                                                                                     05.09.2011

    ÇIPLAK AYAKLIYDI GECE /AHMET ÜMİT


    Bir döneme ait 14 küçük öykünün bulunduğu bir kitap ÇIPLAK AYAKLIYDI GECE.


    Yine Başkomiser Nevzat ve onun soruşturmaları ile tanıştığımız karakterler.


    Küçük küçük bu öyküleri ve bu kitabı bir çırpıda okuyacaksınız.


    Polisiye severler,Başkomiser Nevzat severler ve tabiki Ahmet Ümit severler için.


    14 öykünün en az bir tanesi favoriniz olacak. 
    içindeki 14 öykü


    Ayrıca bu kitaptan esinlenerek KARANLIKTA KOŞANLAR adlı bir tv dizisi yapılmış.
    Burada Haluk Bilginer Ve Uğur Yücel Başkomiser Nevzat ve yardımcısı Ali rolünde.



    Kitap için arka kapak ve tanıtım yazıları  :
    Ülkenin en kararlı, en özverili, en iyimser çocukları. Sert, acımasız, zalim günler. Zor günlere inat gülümsemelerini korumaya çalışan gençler. Kahramanlıklar, ihanetler, acılar ve aşklarla dolu romantik bir yaşam. Demokrasi ateşini, diktatörlüğün en karardık döneminde yakmaya çalışanların serüveni. 12 Eylül darbesine direnen insanların gerçek yaşamlarından çarpıcı öyküler."Büyük bir çatışma çıkmıştı kentte. Biz, insanlar, çiçekler, karıncalar, kuşlar, balıklar ve yıldızlar öldürülmesin diye sokaklara renk renk yazılar yazıyor, duvarlara afişler asıyorduk. Hepimiz gençtik; yaşlı olanlarımız da vardı aramızda ama hepimiz gençtik. Onlar, insanları, çiçekleri, karıncaları, kuşları, balıkları ve yıldızları öldürmek için çıkmışlardı sokağa. Hepsi yaşlıydı; genç olanları da vardı aralarında ama hepsi yaşlıydı. Ve hepsi silahlıydı. Çeşit çeşit sustalılardan otomatik tabancalara kadar bir iyice kuşanmışlardı silahlarını. Bir köşe başında bekliyorlardı bizi. Bekledikleri yerde karşılaştık. Belki daha elverişli bir köşe başı ve daha uygun bir zaman bulunabilirdi ama bu karşılaşma kaçınılmazdı. Çatışma uzun sürdü. Karanlık bir dönemin bitişinden karanlık bir dönemin başlangıcına kadar. Yenilmiştik. Yenileceğimiz belli değildi ama çok da şaşırmadık. Şimdi kaçıyorduk işte. Yakalanmamak için, yeniden dövüşebilmek için kaçıyorduk. Belki de bastığımız bu ham toprak İstanbul'un karanlık, suskun sokaklarıydı. Bırakıp geride karımızı, çocuğumuzu, basılacak evimizi terk ediyorduk..."


    Anlatılan ne kadar doğru, ne kadar güzel olursa olsun, can kulağıyla dinlenmesi için, anlatıcının elinin de, sesinin de, yüreğinin de titremesi gerekir. Evet, Ahmet Ümit´in Çıplak Ayaklıydı Gece adlı kitabındaki öykülerinde, elinin, sesinin, yüreğinin titrediğini duyumsadım." 
    - Vedat Günyol- 


    "Gece: karanlık. Yalnızlık. Yönlerin, boyutların kaybolduğu zaman. Hatta zamanın bile anlamını yitirdiği boşluk. Bir tek şafak ümidi Ahmet´i karamsarlıktan koparıyor. Bölüyor gecesini, sisleri aralıyor ve ayakları çıplak, taşların, toprakların üzerinde canı yana yana doğacak günü arayan kahramanlarıyla birlikte bizim de bu soğuk evrende heyecanlı bir yolculuk yapmamızı sağlıyor." 
    - Ali Taygun-

    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com' U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.






    One Response so far.

    1. Çok açıklayıcı olmuş bilgi. Ben bu hafta alıcam kitabı. Teşekkürler.

    Leave a Reply