BAB-I ESRAR

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Ahmet ÜMİT
    Doğan Kitap
    396 sayfa



    Kitapokusak.com Güncel Fiyatı : 8,12 TL (cep boy)





    

    BAB-I  ESRAR /  AHMET ÜMİT
    
    Ahmet Ümit’in Şems üzerine kurgulanmış romanı.
    Şems’e farklı bir açıdan bakan biraz gerçek biraz mistik bir içeriği var.
    Karen Kimya adlı sigorta eksperi olan kız Londra’dan Konya’ya yanan otel için gelmek zorunda kalır.
    Zorunda kalır çünkü Konya’ya gelme konusu ,içinde çocukluğundan itibaren yaşattığı fırtınaların gün yüzüne çıkmasıdır.
    İngiliz olan annesi, Konya’da dergâhta büyümüş bir derviş ile tanışır. Birbirlerini sevip evlenirler ama Derviş için ilahi aşkı aramak ağır basar karısı ve kızı Karen Kimya’yı terk eder.
    Babasının memleketine geldiğinde terk edilmenin acısı ile birlikte babasız büyümenin ve onu hiç affedememesinin karmaşık duyguları ile dağılır Kimya.(Acaba babası da onu düşünüyor mudur?)
    Bir yandan otelde çıkan yangının otel sahibi tarafından mı yoksa patlama sonucu mu olduğunu araştırırken diğer yandan da esrarengiz olaylarla baş etmeye başlamıştır.
    Konya’ya geldiği ilk gün bir türbenin yanındaki siyahlar içinde sürmeli gözlü adamın ona kanayan bir yüzük vermesi ile başlayan esrarengizlikler, rüyalarında gördükleri, rüyamı gerçek mi ayırt edemediği olaylarla devam eder.
    Kimdir bu siyahlı, sürmeli kişi?
    Gördükleri ve yaşadığı yarı gerçek yarı hayal olaylar ona neyi anlatmaktadır?
    Babası ile tüm bunların bağlantısı nedir?
    Okumaktan pişman olmayacağınız hatta çok keyif alacağınız kitapta bu soruların cevabı.
    Ama sonu size kalmış, okuyucuya bırakmış Ahmet Ümit.


    ŞEMS’E BİR DE BU KİTAPTAN BAKIN!!!!!

    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com 'U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.


    Arka Kapak
    "Ahmet Ümit'ın son romanı, Bab-ı Esrar...Yaşamı, aşkı ve inancı yeniden düşünmek için… Yedi yüz yıldır çözülemeyen sır; Şems-i Tebrizi cinayeti...

    Yedi yüz yıldır süren bir sevda; Şems-i Tebrizi ile Mevlânâ Bab-ı Esrar sadece bir gerilim romanı değil, aynı zamanda bir sırlar kitabı. Fantastik öğeleri kullanarak çok katmanlı bir dil yaratan Ahmet Ümit bu yapıtında Mevlevilik temelinde din ve inanç üzerine ilginç sorular soruyor. Din ile aşk arasında, inanç ile sevda arasındaki ilişkiyi bambaşka bir açıdan gözlerimizin önüne seriyor.

    Kayıp babasıyla doğacak çocuğu arasında kalmış bir kadın... Hayatın anlamını arayan bir insan: Karen Kimya... Kapıları sırlara açılan bir kent... Sırların mucizelere dönüştüğü geceler. Mucizelerin hakikat sayıldığı zamanlar... Yedi yüz yıl öncesinden gelen bir fısıltı... Aşkı sadece aşkla tartanların ıtırlı soluğu... Ölümün yok edemediği bir sevda... Yıllara direnen bir sevgi; Şems-i Tebrizi ve Mevlâna Celaleddin-i Rumi... Günümüzden yedi yüz küsur yıl öncesine uzanan gerilim dolu, heyecan yüklü, mistik bir serüven...

    Tanıtım Bülteninden ;

    "Taşta kan vardı, gökyüzünde dolunay, bahçede toprak kokusu. Ürkütücü bir serinlik içinde yüzüyordu ağaçlar. Kış güllerinin katmerlenme vaktiydi, nergislerin tazelenme demi. Yedi kişi girmişti bahçeye... Yedi öfkeli yürek, nefretin ele geçirdiği yedi akıl, yedi keskin bıçak. Yedi lanetli adam bahçenin sessizliğini yedi parçaya bölerek yürüdü kurbanlarının bulunduğu tahta kapıya...

    Taşta kan vardı. Bahçede ürkütücü bir serinlik. Cinayetin tek tanığı dolunaydı. Hiç şaşırmadan, ürpermeden, korkmadan bakıyordu uzun boylu kavak ağaçlarının ölü yapraklarının arasından. Yedi kişiden en genç olanı vurmuştu kapıya. En yaşlı olanı çağırmıştı içeridekini. Yedi kişinin yedisi birden saplamıştı bıçaklarını içeriden çıkana.

    Taşta kan vardı. İnsanların yüreklerinde nefret, dolunayda derin bir sükûnet..."

    2 Responses so far.

    1. Adsız says:

      Poyraz ismi ilk defa bu kitapta dikkatimi çekmişti.

    2. Adsız says:

      Ahmet Ümit'in vasatlarından,kitabın sonu da çok saçma.

    Leave a Reply