TANRI DAİMA TEBDİL-İ KIYAFET GEZER Laurent GOUNELLE

    Author: bestemina Genre: »
    Rating


    Laurent GOUNELLE
    Pegasus Yayınevi
    447 sayfa


    "EN ÖNEMLİ ŞEYLER KİMİ ZAMAN HİÇ FARK EDİLMEDEN GEÇİP GİDENLERDİR. "



    Bir düşünün intihar etmek üzeresiniz. Bir adam hayatınızı kurtarıyor,ama karşılığında sizinle bir anlaşma yapıyor.Bundan sonra o ne söylerse sorgusuz sualsiz yapacaksınız. Kendi iyiliğiniz için ...

    TANRI DAİMA TEBDİL-İ KIYAFET GEZER ,kendi kendimize koyduğumuz engelleri,korkularımızı ve önyargılarımızı nasıl şaşacağımızın,kaderimiz sandığımız mutsuz bir yaşamı,bizi mutluluğa götüren bir yolculuğa nasıl dönüştüreceğimizin hikayesi.


    Kitabın arka sayfasındaki metin böyle anlatıyor kitabı .

    Biraz kişisel gelişim biraz roman olmuş kitap .benim gibi kişisel gelişim kitaplarını sevmeyenler için sonunda ne olacağını merakla beklediğiniz bir öyküyüde içeriyor.

    Alan Greenmor, annesinin ölümü ve ilişkisi çok iyi gitmesine rağmen birden kendini terkeden kızarkadaşını da  kaybedince psikolojik bir bunalıma girer .Eyfel kulesine intihar etmek üzere çıktığında kendisini intihardan geri döndüren Yves Dubreoil ile tanışır. Hayatını bu gizemli adamın eline bırakır.
    Artık o adam ne derse onu yapmakla sorumludur.

    Alan herşeyi kabullenen ,itiraz etmeyen sürekli sineye çeken ,kurallara uyan asla itiraz edemeyen yapıya sahip silik bir karakter. Ancak Yves ona sürekli bu karakterinin zıddı olacak görevler vererek onu zorlamaya çalışmaktadır.

    Alan görevleri duyduğunda bunları yapamayacağını düşünsede mecbur olduğıu için Yves 'e karşı gelemez ama görevleri yerine getirdiğinde de  aslında kendine özgüveni gelmektedir.


    Alan,çalıştığı İK danışmanlık şirketinde olanları Yves'e  anlattığında işi ile ilgii rahatsız oluduğu ama patronuna ve çalışan arkadaşlarına karşı gelemediği için dile getiremediği durumlarla ilgili de görevler verir Yves.
    böylelikle  Alan iş yerinde de kendini göstermeye ve düşüncelerini dile getirmeye başlayan baskın bir karaktere dönüşmeye başlamıştır.

    Yves'in neden kendisinin kişisel gelişimi için bu kadar çaba harcadığını ve Yves'in aslında kim olduğunu merak etmeye başlar ve serüvende böylelikle başlamış olur.


    Alan, Yves'in kim olduğunu ve neye hizmet etmeye çalıştığını araştırmaya dursun ,Yves son olarak Alan'a çalıştığı şirkete patron olması görevini verir.

    Alan bu görevide diğerleri gibi başarıyla yerine getirebilecek mi?
    veeeee Yves aslında kim hepsi kitabın sonunda ....

    Kesinlikle bir çırpıda okunası ve herkesin okuması gereken bir kitap .

    Zevkle okuyacaksınız ve okurken kendinizden bişeyler bulup aslında itiraz etmenin ,düşüncelerinizi dile getirmenin ne kadar kolay olduğunu ve bunun sonundaki mutluluğu keşfedeceksiniz.

    Ben kendimden çok şey buldum Alan'da ama onun kadar kolay olmadı uygulamaya geçirmek . Belki hayatımda bir Yves olmadığıdan .


    AMA DEĞİŞMEK O KADAR DA ZOR DEĞİL bunu kesinlikle anlayacaksınız bu kitapla.

      
    İyi Okumalar


    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com ' U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

    6 Responses so far.

    1. Unknown says:

      Önce ''Tebdili Kıyafet'' ne demek onu öğrenmekle başladım okumaya... ilginc bir ismi var kitabın.Aşırı derecede psikolojik değil ama sosyal fobik bir insanın yapabileceği bütün şeyleri toplum tarafından bastırılması ve bunu anlayarak yenmesi sonucununda en üst seviyelerde olması taktirlikti..mutlaka okuyun derim kazanacagınız cok sey olur.

    2. Adsız says:

      hayatı başkalarının gözüyle görüp hissedersen hayatın anlam kazanır.kimseye fikirlerini zorla kabul ettiremezsin.Bunun için onun yörüngesine girip hayata onun gözüyle bakmalısın.GÜZEL BİR KİŞİSEL GELİŞİM KİTABI.hepimize çoğu zaman unuttuğumuz empati yaparak yaşamayı hatılatıyor.ökumak lazım ARZU ALBAYRAK

    3. dilek says:

      mutlaka okunması gereken içinde kendiniziden de bir parça bulacağınız güzel bir kitap

    4. ayşenur emir says:

      bu kitabı okul hocamın vesilesiyle tanıdım ve gerçekten çok ilginç her sayfada kendimden bir şeyler buldum özellikle güven eksikliği kısımları mutluluk sandıklarımız aslında yalan olduğu ve en önemlisi risk ala bilmeyi cesareti anlatıyor keşke bende cesaretli olabilseydim bu kitabı çok sevdim iyi ki okutmuş hocam belki o kadar büyük bir şeyler yapamam ama beni de küçükten de olsa değiştirdi bu kitap.

    5. Unknown says:

      Heyy bana yardım edin nolur

    6. Unknown says:

      Heyy bana yardım edin nolur

    Leave a Reply