SERENAD

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Zülfi LİVANELİ
    Doğan Kitap
    484 sayfa
    kitapokusak.com Güncel Fiyat:22,41TL



    Başrolünü İNSAN’ın oynadığı bir hayat tiyatrosunda 60 yıllık bir AŞK’ın daha doğrusu yarım kalan bir AŞK’ın hazin hikayesini konu alıyor eser.

    Ve aşk ile birlikte yaşanan Yahudi Soy kırımının hikayesi.
    Siyasi sorunlar yaşanırken bozuk para gibi harcananın hep insanoğlu olduğunu görüyoruz.




    Profesör Maximilian Wagner üzerinden çok uzun yıllar geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi aynı aşkı hissedebilen, aşk ile birlikte çok acı tecrübeler edinen eşsiz bir bilim insanı. Sevdiği Kadını gözleri önünde siyasi oyunlar yüzünden İstanbul’un soğuk sularına bırakan ve onu hiç unutmayan bir adam.
    Ve bu Eşsiz Aşk’ı ucundan kıyısından görmeyi başarabilen Üniversite çalışanı Maya.

    Bilinmeyen gerçekler Zülfü Livaneli sayesinde ne kadarda basit bir anlatımla bizlere aktarılmış.
    Dili, dini, ırkı ne olursa olsun sonuçta insan olan herkesin savaş sırasında hissettiği acı aynıdır.

    Bu acıya bu kitapta ortak olmak çok ama çok güzeldi.
    Muhteşem bir Aşk ve  üzeri toz tutmuş bir Tarih-i hikaye idi. Soluksuz okuduğum ve yer yer yüreğime milyon tane iğnenin batırıldığını hissettiğim romanlardan biridir. Sıkmayan bir uslüp ve anlatım tarzı ile SERENAD okunulası bir kitaptır.

    Şiddetle tavsiye edilir…

    Yorum:Aslı Hünkar


    ARKA KAPAK

    Roman okumak istiyorsanız...Her şey, 2001 yılının Şubat ayında soğuk bir gün, İstanbul Üniversitesi''nde halkla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran''ın (36) ABD''den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner''i (87) karşılamasıyla başlar.1930''lu yıllarda İstanbul Üniversitesi''nde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine, Maya bir gün onu Şile''ye götürür. Böylece, katları yavaş yavaş açılan dokunaklı bir aşk hikâyesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin birtakım sırları da öğrenir.
    Serenad, 60 yıldır süren bir aşkı ele alırken, ister herkesin bildiği Yahudi Soykırımı olsun isterse çok az kimsenin bildiği Mavi Alay, bütün siyasi sorunlarda asıl harcananın, gürültüye gidenin hep insan olduğu gerçeğini de göz önüne seriyor.
    Okurunu sımsıkı kavrayan Serenad''da Zülfü Livaneli''nin romancılığının en temel niteliklerinden biri yine başrolde: İç içe geçmiş, kaynaşmış kişisel ve toplumsal tarihlerin kusursuz dengesi.

    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com 'u ziyaret edebilirsiniz.

    3 Responses so far.

    1. Unknown says:

      çook güzeldi.

    2. Unknown says:

      bu yorumda "mine" kokusu var.Ama kitabin guzel oldugu dogru.bir adamin sevdigi kadini kaybettigi yillar gecsede hala unutulmamis denizin ortasinda caresizce birakilms olume terk edilmis bir gemi...kesinlikle okumaya deger..Ama tavsiyem bu kitaptan sonra bu geminin gercek hikasinin anlatildigi STRUMA yi okuyun iste ozaman hersey daha netlesecektir.

    3. bestemina says:

      Struma yı merak ettim açıkçası bende.siz bitirdiniz mi

    Leave a Reply