ASİ MELEKLER Danielle TRUSSONİ

    Author: bestemina Genre: »
    Rating



    Danielle TRUSSONİ
    Doğan Kitap 
    432 sayfa



                                                                                                                                     15.10.2012

    Asi Melekler neredeyse halüsinasyon etkisine sahip. Yozlaşmış, psikolojik ve dini öğeleri zengin ve tuhaf bir tabloda kaynaştırıp, okuru gerçekliğin şokuyla yüz yüze getiriyor.”
    -Time- 




    Bir kitap için yapılmış fragman ben ilk defa görüyorum.Fragmanı izlediğimde  kitabı bitirmiştim ancak hayalimdeki görüntülerle fragmandakilerin ne kadar örtüştüğünü gördüğümde kitabı bir kez daha sevdim. 

    Yukarıdaki kitabın arka kapağındaki" halüsinasyon etkisine sahip" yorumu  bu kitap için kesinlikle  doğru tanımlama .

    Danielle Trussoni'nin hayal gücüne ve yaratıcılığına hayran bırakacak kadar iyi. 
    Özellikle meleklerin tanımlamasında gözünüzde canlanacak. 


    Danielle Trussoni' bu kitabı ile melekler ile insanlardan olan "nefiller" i  konu alıyor. 


     "Tanrı’nın oğulları insanoğlunun güzel kızlarını gördü. Ve onları kendilerine eşleri olarak aldılar. Onlara çocuk verdiklerinde bu çocuklar ulu varlıklar oldular.’ Bu, kulağa çok kötü gelmiyor ancak Trussoni’nin romanındaki Nefiller sadece kafeslerde yaşayan, renk değiştiren ve güzel varlıklar olarak ele alınmıyor. Parlak altın renkli tenleri ve sırtlarından filizlenmiş geniş beyaz kanatlarıyla ..."

    Şeytanağzı Mağarası,Rodop Dağları,Bulgaristan 

    "Melekbilimciler vücudu incelediler.Bozulmamış çürümemişti.Cildi pürüzsüz ve kağıt gibi beyazdı.Cam gibi olmuş cansız gözler göğe bakıyordu. Geniş alna ve yapılı omuzlara dökülen soluk bukleler,başın çevresinde altın renkli bir hale oluşturuyordu. Hiçbirinin teşhis edemediği beyaz,ışıldayan metalik bir malzemeden dokunmuş kıyafetler bile ilk günkü gibiydi;görenler yaratığın yerin yedi kat altındaki bir mağarada değil de ;Paris'te bir hastane odasında öldüğünü sanırdı."

    Kitabın girişi böyle başlıyor. Melekbilimcilerin hayatları boyu görmeyi bekledikleri meleği buluşları. yıl 1943

    Yıl  1999.Evangeline 5yıldır Azize Rose Manastırı'ndaydı ve kısa süre önce dünyanın en zengin melekbilim arşivine sahip kütüphanenin sorumlusu olmuştur.Manastıra gelen yazışmaların çoğunluğu melek tasvir koleksiyonu hakkında olduğundan mektuplar Evangelin'e ulaşırdı. 
    işte bu mektuplardan biri de Rockefeller ailesi adına araştırma yapan Varlaine'nin mektubu idi. Verlaine mektubunda 1943-44 yıllarında bayan Rockefeller ile manastırın başrahibesinin mektuplaştığını ve temaslarını tespit ettiğini ,başrahibenin mektuplarını arşivde incelemek istediğini belirtir. 
    ve böylelikle başlar Evangeline ve Verlaine asi meleklerin soyundan gelen "Nefiller" ile Melekbilimcilerin altın liri bulmak için  yıllar süren savaşına dahil olmaları. 

    Çok sürükleyici bir maceraya dahil olacaklar ve okuyucuları da soluksuz dahil edecekler bu savaşa . 

    Hazırlıklı olun çok büyük süprizli bir -son-da bekliyor sizi.
      

    *****Kitabı 2010 yılında okumuş olmama rağmen hala özel bir yeri var ,eminin sizde okuyunca uzun yıllar özel köşenizde kalacak. 



    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com 'U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

    Leave a Reply