GİZLİ ANLARIN YOLCUSU Ayşe KULİN

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Ayşe KULİN
    Everest Yayınları
    432 sayfa

    kitapokusak.com Güncel Fiyatı : 15,58 TL




    Ayşe Kulin, en sevdiğim yazarlardandır. Kitaplarının çoğu köklü geçmişi olan birinin hayatından oluşur. Eski dönem ile şimdiki zamanı birbirine çok başarılı bir şekilde bağlar. Okurken hep devamını merak edersiniz ve bir çırpıda bitirmek istersiniz. Gizli Anların Yolcusu da hemen bitirmek isteyeceğiniz bir kitap.

    Gizli Anların Yolcusu Ayşe Kulin’in klasiklerinin dışında bir kitap. Fakat kitaplardaki konu kadar Ayşe Kulin anlatımını da merak ettiğim için kitabı hiç tereddüt etmeden okumaya karar verdim.

    Kitaptaki gizli anların yolcusu olan İlhami dışarıdan başarılı, karısı ve kızıyla mutlu bir hayat süren portre çizmekte. Fakat gerçekler hiç de göründüğü gibi değildir. Önce iş arkadaşı Handan ile cinsel bir birliktelik yaşamaya başlar. Daha sonra da sahibi olduğu yayın evinde çalışmakta olan Bora ile duygusal bir bağ kurar.

    İlhami, Bora hayatına girdiği andan itibaren Handan’dan uzaklaşır. Handan bu durumdan rahatsız olur ve İlhami’yi takip etmeye başlar. Sonunda gerçekler ortaya çıkar. Kitapta en çarpıcı bulduğum bölüm, olay ortaya çıktığı andaki İlhami ve karısı Eda arasında geçen tartışma.  Eda, bu rezaleti “başkaları İlhami’nin bir erkeğe ilgi duyması konusunda ne düşünür” olarak niteler. Üzüldüğü şey İlhami ile aralarındaki duygusal bağın kopması değildir. İlhami ise tüm yaptıklarının herkesi ne kadar yıprattığının üzüntüsünü yaşar fakat aşkın cinsiyetle bağlantılı olmadığını, duygusal bir bağ olduğunu her zaman savunur.

    Kitap toplumda kabul edilmiş genel yargıların dışındaki bir hayatın da yaşanabilir olduğunu anlatmakta. İtiraf etmeliyim ki benim de kalıplaşmış görüşlerim var. Sadece karşı cinslerin birbirine ilgi duymasını normal bulurum. Diğer türlü ilişkilerin, hayatın çok küçük de olsa bir kısmında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle meydana geldiğini düşünürüm.  Fakat kitap bu durumu yaşayan karakterler tarafından anlatıldığı için hiçbir şey anormal gelmiyor. Önyargılarınızı kırmanızı sağlayacak bir kitap olacağını düşündüğüm için okumanızı tavsiye ederim.

    Yorum :Leyla ESEN


    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com ' U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

    One Response so far.

    1. Adsız says:

      Anlatımın konuyu destekleyici olmasını hoş bulmadım.
      Doğrularımız ile önyargılarımızı karıştırmamak gerekli.

    Leave a Reply