BİTMEYECEK ÖYKÜ Michael ENDE

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Michael ENDE
    Kabalcı Yayınevi
    513 sayfa





    NE İSTİYORSAN ONU YAP
    Fantazya'daki sınırsız güç simgesinin üzerinde bu yazı vardı .Ama Bastian bu tümcenin gerçek anlamını ancak uzun,güçlüklerle dolu aramalardan sona öğrendi.








    Kitabın adında olduğu gibi kendisin inde bitmemesini isteyeceğiniz bir öykü.
    Michael Ende 'nin MOMO adlı kitabını okuduktan sonra bir başka kitabını da merak etmemeniz olanaksız sanırım.
    Öyle fantastik bir anlatımı içinde öyle gerçekçilik gizli ki...
    Üstelik bu kitapta çocuklara ve çocuk kalanlara...

    Kabalcı Yayınevi tarafından yayınlanan bu kitabın iç tasarımına bayılacaksınız üstelik .Bİldiğimiz kitapların sayfalarından farklı 2 renkli olarak hazırlanmış .Kırmızı yazılar başkahramanımız Bastian'ı anlatırken Fantazya'da olanlar mavi ile yazılmış.Kitabın sadece sayfalarını çevirmek bile size farkını hissettirecekler.
    Hikayemiz Bastian'ın yağmurlu bir günde eski kitaplar satan bir dükkana girmesi sonucu kitapçının elindeki kitabın ilgisini çekmesi ile başlar.kitapçı farkına varmadan kitabı alarak dükkandan çıkar ve okulun tavan arasına kitabı okumak üzere gizlenir. Artık sadece o ve kitabı vardır;
    derslerinden,öğretmenlerinden ve kendini umursamadığını düşündüğü babasından kaçmış ve kitabı ile tavan arasına sığınmış ve budan da sonsuz huzur duymaktadır.
    Kitabın tam burasında Bastian'ın kitaplar hakkında ki söyledikleri beni çok etkilemişti .Bir çocuğun dilinden Kitap ancak böyle güzel ve bu kadar doğru anlatılabilir.

    İşte Bastian'a göre kitap:
    Bilmek isterdim kapalı olduğu sürece bir kitabın içinde neler olur aslında ?
    Doğal olarak yalnızca kağıdın üzerine basılmış harfler var içinde ama buna karşın -bir şey oluyordur mutlaka ,çünkü ben kitabı açınca birden ortaya koskoca bir Öykü çıkıyor .
    Önceden tanımadığım kişiler oluyor ,her türlü serüven ,olaylar,kavgalar oluyor -kimi zaman da deni fırtınaları çıkıyor ya da yabancı ülkelere ,yabancı kentlere gidiliyor .Yine de bunlarım hepsi bir biçimde kitabın içinde .Okumalı ki yaşansın ,bu belli.Ama bunlar kitabın içinde önceden oluyor .Bİlmek isterdim ,nasıl oluyor bu ?

    Ve birden sanki bir tören havası geldi üzerine
    Doğrulup düzgünce oturdu ,kitabı kavradı ve ilk sayfayı açtı.
    Veee

    'Bitmeyecek Öykü'yü okumaya başladı.

    Bitmeyecek Öykü ;Çocuk İmparatoriçe'nin Fantazya'sında geçmektedir .Çocuk İmparatoriçe aslında hükümdarlık etmez ,otorite kullanmaz ,gücüden yararlanmaz kimseyi yargılamazdı.
    O yalnızca vardı ,ama ayrı bir biçimde vardı.O Fantazya'sındaki bütün hayatların merkezi idi.Hepsi sırf onun varlığı sayesinde vardı.Onsuz,Türkeş'in kalmış bir insan bedeni bile olamazlardı.
    Fantazya'da ki ulakların yaşadıkları yerde garip olayların olması sonucu herkes kendi derdini anlatmak üzere Çocuk İmparatoriçe'ye giderken karşılaşması ile baslar hikaye.
    Garip şeyler olmaya başlamıştır geldikleri yerlerde ve hepsininde derdi aynıdır eskiden yerinde olan şeylerin göl gibi bataklık gibi bir hiçliğe dönüşmesi .
    Hikayede geçen bu ulak karakterleri de birbirinden ilginç o yüzden bunları da tanıtmak istiyorum size Fantazya'nun nasıl fantastik bir yer olduğunu daha kolay anlamanız adına
    Kayayiyici:Pjöenrachzarck
    Aldatıcı ışık :Blubb
    Minik :Ückück
    Gece kabusu :Wuschwusul
    Ulakların hepsi derdini anlatmak üzere Fildişi Kule'ye doğru yola çıkar vardıklarında da anlarlar ki Çocuk İmparatoriçe Fantazya'nın en iyi 99 doktoru tarafından muayene edilmiş olmasına rağmen nedenini anlayamadıkları bir hastalığa kapılmıştır.
    Fantazya'da olan gariplikler ile Çocuk İmparatoriçe'nin hastalığı arasında bir bağ olduğu ortaya çıkar.
    Çocuk İmparatoriçe kurtuluş umudunu gerçekleştirecek Kahramanın adını açıklar:Atreju
    Atreju bulunacak ve kurtuluş öyküsü başlayacak Bastian bu öyküye nerede ve nasıl dahil olacak ?
    Bayılacaksınız.
    Hem siz hem çocuğunuz bu büyülü dünyaya girin derim...




     



    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com 'U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

    3 Responses so far.

    1. Adsız says:

      süper bi kitappp

    2. Adsız says:

      asasf

    Leave a Reply