BAKİRE Nancy PICKARD

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Nancy PICKARD
    Ephesus Yayınevi



                                                                                                                                  19.09.2012

    BAKİRE'yi bitirdiğimde twitter hesabımda şunu yazmışım:
    "bir çırpıda okunası bir kitap nasıl bittiğini anlamayacaksınız"
    işte bu cümle özetliyor kitabı aslında. gerçekten çok akıcı bir dille yazılmış olması ve öykünün kendini hiç sıkmadan sürüklemesi aşk ,polisiye ,gizem hepsi iyi işlenmiş bir kitap.

    Nancy Pickard okumamıştım daha önce ama iyi ödülleri olan bir yazarmış. bu kitaptan sonra diğerlerini en kısa zamanda okunmak üzere okunacaklar listeme ekledim. (Fırtına Kokusu )

    küçük bir kasabada geçiyor hikaye. herkesin birbirini tanıdığı yıllardır iç içe yaşayan iyi günde kötü günde birlikte dost olmuş büyükler,gençler...

    kasabanın şerifinin 2 oğlu ile birlikte bir gece yarısı karlar içinde çıplak bir kadın cesedi bulması ile başlar hikaye.tam o sırada da iki aşık Abby ve Mitch Abby'nin odasında ilk defa birlikte olacaklardır.
    Cesedi bulan şerif, Abby in doktor olan babasına cesedi götürür ve Mitch kimseye görünmeden cesedi ve cesede yapılanlara şahit olur istemeden . olanları babasına anlatırvee hayatları bu gördüklerinden sonra değişir.

    Mitch ertesi günü artık o kasabada değildir. Abby onu evine aramaya gittiğinde Mitch 'in annesi artık başka bir şehre okumaya gittiğini söyler ve bir daha birbirlerinden haber alamazlar.

    bu arada bulunan kadın cesedi kimliği belirlenemeyecek durumda olduğundan kasabalılar onun için  cenaze töreni düzenler.kadını herkes Bakire olarak tanır ve mezarı insanların dilek dilemek için uğrak yeri olmaya başlar.

    Abby, Mitch 'in aniden ortadan kaybolmasını onu terk etmesini yıllar boyu üzerinden atamaz ve onu hiç affetmez .

    Mitch ise olanlara inanamadan uzaklar da farklı bir yaşam kurmak zorunda kalmış ama ailesinin onu uzaklaştırmasına  ve ailesinin dostlarının karıştıkları olayı hiç içinden atamaz .

    veee
     17 yıl aradan sonra Mitch kasabaya geri döner .işte geçmişin gizemi böylelikle su yüzüne çıkmaya başlar .

    Bakire'nin kimliği ve diğer insanların bu hikayedeki rollerini dehşetle okuyacaksınız.





    One Response so far.

    1. Unknown says:

      oldukca başarılı polisiye bir kitap..sonuna kadar cözümlenmeyen bir cinayet.buldugunuz katillerin hepsi yanlış sonunda tahmin edilmeyen sır açığa çıkıyor..aklınızdan atamayacagınız bir kitap tavsiye ederim..ilk yorum benden:))

    Leave a Reply