MALAFA / HAKAN GÜNDAY

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    MALAFA
    HAKAN GÜNDAY
    DOĞAN KİTAP
    210 SAYFA


    MALAFA / HAKAN GÜNDAY


    "Dünya bir tezgahtır.Tezgahın hangi tarafında hayat olduğuysa ancak ölünce anlaşılır."

    Evrenin en büyük kuyumcusu ,temeli Kapalıçarşı'da çatısı Antalya'da olan Topaz Jewellery Center 'da geçen enteresan bir dili olan şahane bir Hakan Günday romanı daha : MALAFA

    İlk okumaya başladığınızda bilmediğiniz kelimelerle dolu olsada kitap bittiğinde artık yeni bir kuyumcu argosunu da öğrenmiş olacaksınız. (Ahçik ,dacik,meterlemek,mart... )

    Kozan başkarakterimiz. Genlerine kadar şatışçı, Topaz'ın has elemanlarından.Kozan başta olmak üzere diğer satış elemanlarından ,Topaz'dan ,Topaz'ın sahiplerinden hayatlarının  detaylarını ilerledikçe keşfedeceksiniz.

      Bir Turist kafilesinin gelmesi ile başlar Malafa. Kafilenin her ailesinin özel odalarda ağarlanarak onlara en pahalı mücevherlerin satışını yapmak rekor üstüne rekor kırma zamanı demek Topaz'daki satışçılar için.

    Ama kafilenin bir de dönüşü var kitabın asıl sonu için.

    (Bu kitabı bitiripte turist kafilesi ile gideceğim  alışveriş merkezlerinden birşey alabilmem artık mümkün değil. Okuyunca bana katılacaksınız . )

    İlginç yaşam öyküleri ile birlikte ilginç satış tekniklerini barındıran farklı anlatımıyla etsikinden kurtulamayacağınız bir Hakan Günday kitabını daha tabiki şiddetle tavsiye ediyorum .

    İyi okumalar.

    Tüm Hakan Günday takipçilerine sevgilerimle...

    Malafa'dan Alıntılarım :

    "Bir Turistin ağzından :
    sizin en büyük sorununuz da bu.bir rakı sofrasında dost olup, ertesi sabah birbirinizi bıçaklayabiliyorsunuz. ilk tanışmada yakınlaşıp, birbirinizi tanıdıkça uzaklaşıyorsunuz. bizse tersini yapıyoruz. uzaktan başlayıp, ağır ağır yaklaşıyoruz. dost olmamız uzun sürüyor ama dostluklarımız kalıcı oluyor."

    "Doğu ile batı arasındaki fark hilal ile haç arasındaki fark kadar. hilal bombeli. haçtaysa dik açılar var. hilal altında yaşayanlar da bombeli hayatlara sahip. genişler,kurallarla ilgilenmiyorlar, zamanla ilgileri yok, çöl kumu gibi uçuşuyorlar. haçın gölgesindekilerse set ve köşeli hayatlar yaşıyorlar. yasaları, kuralları olan, dik açılı hayatlar."

    "Dünya bir tezgahtır.Tezgahın hangi tarafında hayat olduğuysa ancak ölünce anlaşılır."

    MALAFA / HAKAN GÜNDAY / ARKA KAPAK




    Leave a Reply