AZİL / Hakan Günday

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    AZİL
    Hakan GÜNDAY
    DOĞAN KİTAP
    215 SAYFA


    AZİL / HAKAN GÜNDAY

    A S İ L   YAŞAYAN BİR DELİDİR. ANIMSAMADIĞI İÇİN GEÇMİŞİ , ÖNEMSEMEDİĞİ İÇİN GELECEĞİ YOKTUR. 


    Delilik ile dehalık arasında bir hayat...
    Kitabın alt başlığı bu.
    Delilik ile dehalık arasında ince çizgide yaşayan Asil 'in Azil oluşunu anlatan şahane bir Hakan Günday romanı daha.

    "Azledildin. Her şey bitti. Bundan sonra, düşünmeyecek, bilmeyecek ve yaratmayacaksın"

    Elinize aldığınızda bir sonraki güne kalmayacak , altını çizerek tekrar tekrar okuyacağınız bir sürü metinle karşılacağınız bir kitap Azil.


    Asil'e yazılmış bir mektup ile başlıyor kitap.(Bu mektubun Hakan Günday ve Murat Daltaban tarafından seslendirilişi için ekli youtube videosuna bakabilirsiniz. )





    http://youtu.be/OuIV4GyOBkI

    Bir delinin/bir dehanın beyninden geçenlere ortak olacaksınız okurken.Gerçek mi hayal mi derken zaman ve mekan kavramını , iyilik kötülük kavramını sorgulayacaksınız. Bunun yanında felsefik tanımlamalarda da kendinizi oldukça kaptıracağınız bölümlerle çarpılacaksınız.

    Asil'in hayatında yaşağıdı tüm gelgitlere okurken ortak olacağınız AZİL için kitabın özetini değil alıntılarımı paylaşıyorum.

    Tüm Hakan Günday takipçilerine sevgilerle ...

    Kitabın içinden alıntılarım :

    "ASİL YAŞAYAN ADİL ÖLMEZ"

    "Bu cümle, yazmayı öğrendiğimin kanıtıdır. Bu cümleyse okumaya devam ettiğinin kanıtı. Birlikte, iki kanıtı olan bir suç işleyeceğiz. Bir hayata son vereceğiz. Ancak korkma. Doğum yeri belli olmayan ölümün serpilişi o kadar yavaş olacak ki ölenin kim olduğunu anlamayacaksın. İşlediğin bir suçtan ötürü, belki de ilk kez pişmanlık duymayacaksın. Belki de o gün geldiğinde bir hayata vermenin suç olmadığına inanacaksın."

    "Düşünce şeytandandır, davranış Tanrı’dandır. Hangi düşüncenin davranışa dönüşeceğine karar verense insandır."

    Suç, var olan en güçlü tutkaldır. Suçun işlenmesinde payı olanların her biri, birbirine yapışır.Her ne kadar birbirlerinden kaçmaya çalışsalar da suç çekimi onların ayrılmasını engeller. Sanıldığı gibi suçun işlendiği yere değil, birbirlerine dönerler. Çünkü suç güvenli ve güvenilir değildir.


    "Hiçbir davranış, düşüncenin gerçek tercümesi değildir."

    "İnsanın ait olduğu yer hiçliktir. Hayatın ve dünyanın ulaşamadığı yer olan hiçlik, insanın son evidir. Hiçlik içindeki insan, yani Ben, varlıktır".

    "Tanrı’nın bir enstrüman yaratmış olmasıdır. İnsan denen bir enstrüman. Ancak yarattığı müzik enstrümanını çalamayan bir usta gibi, Tanrı da insandan doğru sesi çıkaramamıştır. Bu yüzden Tanrı hariç bütün güçler insanı çalmış ve özellikle de şeytan en güzel melodilerini onunla bestelemiştir."

    "Düşünce şeytandan, davranış tanrıdandır. hangi düşüncenin davranışa dönüşeceğine karar verense insandır."

    "Azil, Türkçe'de görevden almak, Arapçada, hamileliği engellemek uğruna , kadının haricine boşalmak anlamına gelir. Asil, görevden alınmış ve insanlığı döllememesi için , dışına terk edilmiştir. Çünkü, kendisine sunulmuş olan bilgi, yetenek ve düşüncelerin ağırlığından zihni kapanan ve delirmiş olan milyonlarca haberciden biridir. Delirenlere, affedilmez ve terk edilir. Bu da suçu olmayan bir insana verilebilecek en büyük cezadır. Deliren habercilerin sonu, intihar değilse, linçtir. Benzersiz zihinlerini yönetmeyi öğrenip, hayatta kalanlarsa peygamber olarak bilinir. Milyonlarca olasılıktan, sadece biri gerçektir. Milyonlarca doğumdan, sadece biri Asil'dir. Milyonlarca Asil'den , sadece biri Yahya'dır. Milyonlarca görevliden sadece biri, görevi yerine getirir. Milyonlarca dölden sadece biri kutsaldır."






    Leave a Reply