DÜNYANIN İLK GÜNÜ /İMPARATORLUK 1

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Beyazıt AKMAN
    Epsilon Yayıncılık
    624 sayfa



    kitapokusak.com güncel fiyatı : 21,25 TL 


                                                                                                                       02.02.2013

    DÜNYANIN İLK GÜNÜ-İMPARATORLUK 1
     / BEYAZIT AKMAN
    "624 sayfa bir tarih kitabı  nasıl okunur?" gibi bir yargıya sahip olarak başladığım kitabı inanılmaz duygularla bitirdim.
    Tarih kitapları ile arası iyi olmayan , yada tarih kitaplarını sıkıcı bulanları bile bir film,üstelik heyecanlı bir film seyrediyormuş hissine kapılarak okuması sağlıyor Beyazıt Akman.

    Ana tema İstanbul'un Fethi ve fetih sürecinin alt yapısı olsa da kitabın içeriğinde Osmanlı dönemine ait çok güzel anlatımlarla bilgi sahibi olabiliyorsunuz.Dönemin giysilerinden ,yemeklerine ,eğitimlerinden ,sporlarına kadar her şey hakkında bilgi veriyor.
    Üstelik kitapta en beğendiğim noktalardan biri de Osmanlı döneminde padişahların,vezirlerin,sultanların çocukluktan beri aldığı muazzam eğitimler. Her konudaki eğitime verdikleri önem etkileyici ve gurur verici.

    Tabi ki Fatih.19 yaşındaki bir gencin dünyayı değiştirme yolundaki çabası ve zekası.Hayatının odak noktasına koyduğu İstanbul'un fethi sürecine hazırlanırken düşündükleri,gerçekleştirdikleri,hazırlıkları ve bunların hepsini koordine etmesi, ince zekası hayranlık uyandıracak.

    Bir savaş,savaş hazırlıkları bir kitapta ancak bu kadar güzel anlatılabilir.Film izliyormuş gibi gözünüzde canlandırmanızı sağlayacak kadar akıcı. Ben okurken FETİH 1453 sahneleri gözümde canlandı. Ama bu kitap için çekileceğini duyduğum yeni fetih filmi sanırım 1453'ün yerini alacak. Kitabı kadar başarılı olursa tabi.

    Kitabın akıcı olmasının diğer bir sebebi ise sadece tarih değil aşk ve dostluk ilişkilerini çok güzel aralarına serpiştirilmiş olması bence. 

    Kitap kesinlikle çok iyi ve uzun bir araştırma ve çalışma neticesinde çıkmış.
    Tabi 30 yaşında bir yazarın ilk kitabı ve bu ilk kitabının başarısı genç yazar için yapılan övgülerin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. 
    Bunun içinde aşağıda genç yazar Beyazıt AKMAN hakkında bulduğum bilgileri de paylaşmak istedim sizlerle. 

    Herkesin vakit ayırıp okuması ve kütüphanesinde bulunması gereken bir kitap diyerek bitiriyor ve  filmini de sabırsızlıkla bekliyorum. 

    Son olarak Beyazıt Akman'ın İMPARATORLUK 1 olarak adlandırdığı serinin bu ilk kitabının ikincisini de edindim. SON SEFARAD /İMPARATORLUK 2 olan ikinci kitaba henüz başlamaya fırsatım olmadı. Ama en kısa zamanda onu da okuyup burada paylaşarak seriyi tamamlamayı hedefliyorum.

    İyi okumalar.


    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com ' U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.


    Kitap Hakkında:

    Aşkının peşinde bir yeniçeri, kimliğini arayan bir İtalyan seyyah ve bütün dünyanın kaderini değiştirmek üzere olan genç bir sultan...
    Fatih'in savaş, aşk ve macera dolu romanı... Amerika'da yaşayan genç akademisyen Beyazıt Akman'ın yerli ve yabancı 100'ü aşkın kaynağı inceleyerek beş yılda yazdığı bu göz kamaştırıcı epiği film izlercesine bir solukta okuyacak, bir daha unutamayacaksınız.
    "Övgüyü hak eden, büyük bir emek ve belli ki sevgiyle yazılmış bir roman Dünyanın İlk Günü."
    - Milliyet Kitap
    "Akman, kültürler merkezi olmuş bir şehri, İstanbul'u odağına alarak iki büyük medeniyetin, Avrupa ve Osmanlı kültürlerinin çatışmasını inceliyor."
    -Sabah Kitap

    Beyazıt Akmandan Osmanoğullarının öyküsü Amerikada yaşayan genç akademisyen yazar, üniversite kütüphanelerindeki kaynaklarla birlikte yerli ve yabancı yüzü aşkın eseri inceleyerek beş yılı aşkın bir araştırmanın ardından yazdığı İmparatorlukla Epsilon yayınevi raflarında Manisadan başlayıp İtalyaya kadar uzanan Gütenbergden Belliniye değin pek çok tarihi simayı bir araya getiren roman Hristiyan Müslüman ilişkilerine ve Doğu-Batı ikilemine dair pek çok şeyi yerinden sarsacak. Şövalyelerle yeniçeriler arasındaki çarpışmalar, nakkaşlarla Venedikli ressamlar arasındaki diyaloglar ve kültürlerle yürekler arasındaki gelgitlerle bezeli bu uzun soluklu aşk ve savaş romanı; çok uzun zamandır eksikliği hissedilen renkli ve görkemli bir imparatorluk panoraması sunuyor. Alexanderın aşkını Albertininin hüznünü ve Mehmetin azmini film izlercesine, bir solukta okuyacak, bir daha unutamayacaksınız.



    BEYAZIT AKMAN hakkında :
    Beyazıt Akman, 1981, Kastamonu doğumlu. Altı yıldır Amerika’da yaşıyor;  Illinois State Üniversitesi’nde Batı edebiyatında İslam algısı ve Türkler üzerine doktorasına devam ediyor.


    Akman, İmparatorluk serisine Amerika’da; üniversite kütüphanelerindeki kaynaklarla birlikte yerli ve yabancı yüzü aşkın eseri inceleyerek, doktora çalışmalarıyla ilintili beş yıllık bir araştırmanın ardından başlamıştır. Dünyanın İlk Günü, yazarın ilk romanıdır.
    Yazar, 2010 yılında Washington'daki dünyaca ünlü, kütüphaneler ve müzeler kompleksi olan Smithsonian Enstitüsü'ne "Batı'daki Türk ve İslam algısı" adlı araştırmasıyla özel araştırmacı olarak kabul edildi. 



    5 Responses so far.

    1. Adsız says:

      bu kitap okunmaz mı ya tarihi roman seven herkesin bir çırpıda okuyacağı harika bir eserdir yazara olan hayranlığımın arttığı eserdir.yorumların için teşekkürler beğenmene de çok sevindim

    2. bestemina says:

      Bende sizin yorumlarınıza çok sevindim teşekkürler.Benim içinde değişik bir kitap oldu hatta ikinci kitabı için sabırsızlanıyorum .okunma sırasını bekliyor sefarad da.onu da okudunuzmu bilmiyorum ama umarım oda bunu kadar akıcı ve iyidir

    3. bugüne kadar gorduğum en güzel kitap yorumlama veya anlatma sıtesı.hemen takibe aldım sizi.

    4. bestemina says:

      Çok teşekkür ederim .çok motive edici yorumunuz

    5. Adsız says:

      bu kitabı askerde iken arkadaşımda görmüştüm... ilk kitabı güzel ama ikinci kitabında aynı görüşte değilim... hem kitabın içinde ayetlere yer veriyor hemde birbirinden kötü sahneleri anlatıyor....

    Leave a Reply