AŞKA ADANMIŞ BİR ÖMÜR HZ. HATİCE

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Nurdan DAMLA
    Popüler Yayınları
    400 sayfa




    " Cennete girecek ilk dört kadından bir tanesi olan Hz. Hatice'yi bu kitapla öğrenin."


    Huveylid ve Fadıma’dan dünyaya gelen Hz. Hatice bebekliğinden itibaren etrafa huzur veren ,diğerlerinden farklı olduğu her zaman anlaşılan biri oldu.Ondaki -başkalık-her zaman dikkat çekici ve güzeldi.

    Dürüst,inançlı,namuslu olmayı her zaman bildi. Nasıl ay gökte yalnız, ışıltı ve geceyi aydınlatıyorsa Hz. Hatice’de etrafını öyle aydınlatıyordu.


    Adına binlerce Mekke’nin Dilara’sı, Yetimlerin annesi gibi güzel lakaplar verildi. Ama o her lakabının kat kat üstündeydi.
    Hz. Hatice’nin bilmediğiniz birçok yönünü öğrenebileceğiniz, iyiliğine, şefkatine, sabrına hayran olacağınız bir kitap “Aşka Adanmış Bir Ömür”
    İlk Müslümanların çektiklerini ve o dönemde kadın olmanın zorluklarını okurken şimdiki halimize şükretmemiz mümkün değil.
    Kitap bittikten sonra huzur doluyor içinize. Bu huzuru yaşamanız için, o hayatları anlamanız için, o büyük aşkı hissetmeniz için özellikle bayanların şiddetle okumasını tavsiye ediyorum.

    Yorum: Çiğdem ŞİMŞEK


    “GÜNÜMÜZ KADINLARINA HZ. HATİCE ROL MODEL OLMALI “
    Nurdan Damla

    KİTAP TANITIM YAZISI:
    Yeryüzünde aşk ve sevgi namına yaşanan tüm yakarışlar, tüm feryatlar, tüm yönelişler Hatice’nin aşk okyanusu yanında deryada damla kalırdı. Hz. Hatice örtülü bir hazine. Bu hazineyi keşfetmek için her şeyden önce geçmişin isi ve tozları arasından onun kutlu hayatının sırlı perdesini aralamak gerekiyor. O her şeyden önce Melek Cebrailin emanetini sunduğu Kutlu Kişiye, kutlu davasında ilk kucak açan, ilk tasdik edendi. Gökle yer arasındaki sıratın ilk yolcusuydu. İlkler silsilesinin tek öncüsüydü. İlk Müslüman, ilk destekçi, ilk eş, ilk patron, ilk teşvikçi, ilk keşfedici, ilk öncü, ilk şehit; bu ve bunun gibi derinlemesine bir bakışla analiz etmemiz gereken bir "ilkler kahramanı" idi. Hem de kadının bunca horlandığı bir dönemde ve coğrafyada bunu başarmış bir güzellikler kalesiydi. O bir iyilik meleği değildi, sadece insana verilmiş erdemleri en iyi işletmiş örnek bir insandı. Sağlam kişiliği, muhteşem iradesi, bilgisi, görgüsü, becerisi, basireti, ticarî zekâsı ve sosyal saygınlığıyla tüm kadınlara örnek olacak bir rol modeldi. Onun rol model şahsında göreceğiz ki kadın gerçekten gül goncası. Resule en çok sevdirilen... Nesilleri yönlendiren, insanlığa yön veren... Şefkatin ve sevginin zengin renkleriyle Resulün gönül gamını gideren bu güzellik abidesini anlamak için, bu satırlarda birlikte bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz... 

    Leave a Reply