KİNYAS VE KAYRA

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Hakan GÜNDAY
    Doğan KİTAP
    531 Sayfa


    kitapokusak.com Güncel Fiyatı : 21,84 TL

    Çok uzun zamandır okumak istediğim kitapların en başında gelen "KİNYAS VE KAYRA" kitapkokusu.net 'den hediye geldiğinde ne kadar mutlu ve okumak için ne kadar heyecanlı olduğumu anlatamam.Buradan tekrar teşekkür ediyorum kitapkokusu.net'e

    Büyük bir heyecanla başladım okumaya ve nihayet yazmak için aynı heyecanla ile geçiyorum bilgisayarın başına.

    İLK NOT :Bittiğinde Hakan Günday'ın ne kadar başarılı ve ne kadar farklı bir tarzı olduğunu düşünmeden edemiyorsunuz.

    Kinyas ve Kayra iki arkadaş,iki farklı bakış açısı, iki farklı ruh, iki psikopat, iki maceracı iki her şey ama bir bütünler...

    Ve bu iki arkadaşın ağzından anlatılıyor farklı-sıra dışı  hayat hikayeleri.

    Kinyas'ın Kayra'nın kafasına silah dayaması ve yaşadıklarını yazması için onu tehdit etmesi ile başlıyor kitap.(1) Sonra nasıl yaşamlarını sürdüklerine,ailelerini, düzenlerini bırakıp kaçmalarına,dünyaya olan isyanlarına ve baş kaldırışlarına şahit oluyorsunuz kitap boyunca. 

    Zaman zaman anlamasınız da onları yada zaman zaman yanlış bulup yaptıklarına kızsanız da elinizden düşmüyor kitap. 

    Üstelik hiç de kolay okunası akıcı bir kitap olmamasına rağmen içinde tek bir cümle yada söz yetiyor sizi bağlamaya.

    Kitap içinde 3 kitap barındırıyor. 
    KİNYAS , KAYRA VE HAYAT
    KAYRA'NIN YOLU
    KİNYAS'IN YOLU 

    Anlatılası değil ,kesinlikle o k u n a s ı   bir kitap... 

    (1) Başladığımız yere dönmeden ,yani sermayemizde ve hafızamızda sadece ismimiz kalmadan hatırladıklarımızı yazacaksın.Hayatın suyunu içtikten sonra bir gün işememiz gerekecekti.Ve zihinlerimiz ölmeden önce bunu yapacağız.İnsanlığımızı,ahlakımızı ,dünyayı ok uzun zaman önce yok etik...Hissediyorum.
    Şimdi sıra anılarımızda ve hayallerimizde. Kafatasımızın içini süsleyen bütün bildiklerimizde.Her geçen san,iye eksiliyorlar.Çok geç olmadan yazmalısın! 

    - Tamam .Yazacağım. Ama bil ki,kan kaybeder gibi kelime kaybettim. Son yazdığım kitabın üzerine yıllar bindi.Ve bugünlerde,sokakta ateş istemek için bile iki kelimelik konuşmayı kafamda derleyip toparlamam gerekiyor.Provasız adımı bile söyleyemiyorum.Unutma ki ölmekte olan bir zihni yeniden hayata çağırıyorsun.Unutma ki Kayra'yı  uyandırıyorsun !

                            ******************************************
    Kin'in Yas'ından kalmaz bu gidişle.İsmim Ahmet olur.Pierre olur. İnsanın hayvanından eser kalmaz bu gidişle.Mesleğim işçilik olur.Politikacılık olur. Hayatın ölümünden eser kalmaz bu gidişle .Evim uyku olur.Kinyas rüya olur.  
                      
                           ******************************************

    Denge insanoğlunun icat ettiği en vahşi kavramdır.İp cambazının kendini en iyi hissettiği an ,kendini ağa bıraktığı andır oysa.Sırat köprüsünden ,beslenmeye kadar denge her yerdedir.Dünyanın en sağlam alarm sistemi.Bütün dengesizlere karşı.En ufak harekete,yanlışa duyarlı....
    Oysa hayatlarının belli dönemlerinin her saniyesini aşka verebilenlerse gerçekten yaşarlar.Sadece sevgilileri ve kendileri.Başka hiçbir şey ile ilgilenmezler.Yüzde yüz aşk.
    Dengesizlik gerçek duygusunun ve gerçeğin tek kapısıdır.Ancak düşmeyi bilenler köprüden ,karşıya yüzülerek de geçilebileceğini öğrenir.

                             ******************************************

    Ufak bir şansı olsaydı.Birileri yazdıklarını ,bestelediklerini beğenseydi bu hale gelmezdi.Dünyayı küçük gördüğü için kendini büyük sanıyordu.Tabii büyük bir göz yanılması söz konusuydu.Eğer dünya sandığı kadar küçük olsaydı,kaybolmamak için bu kadar uğraşır mıydı sokaklarında ??? 

    ARKA KAPAK:

    Hiç uykum yok. Hiç uyuyamıyorum. Domuz gibi içiyorum. Ama gözlerimi kapalı bile tutamıyorum. Sabaha beş saat var. Annemi düşünüyorum. Nerededir şimdi' Aynada kendime bakıyorum bazen. Ve tek kelime etmesem bile vücudum yaşadıklarımı, hayattan ne anladığımı anlatmaya yetiyor. Sağ omuzuma kendi çizdiğim kelebek, beğenmediğim için üzerine attığım çarpı işareti ve altında aynı kelebeğin bir Japon tarafından çok daha iyi işlenmişi. Sol dirseğimin iki parmak yukarısındaki kurşun yarası. Bileklerimdeki otuz dört dikiş. Medeniyeti bir aralar, herkes gibi yaladığımı kanıtlayan apandisit ameliyatımın izi. Ve sırtımı kaplayan, Tanrı´nın yüzü. Bilmiyorum... Hızlı yaşadım. Ama genç ölmekten çok, hızlı yaşlandım! Ama hayattayım. Kayra, bir gün bana ´Mutsuzluğuna hiçbir çare aramıyorsun´ demişti."

    HAKAN GÜNDAY Hakkında :

    29 Mayıs 1976’da Rodos'ta doğan yazar Hakan Günday ilköğretimini Brüksel’de tamamladı.
    Ankara’da Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirdi ve daha sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde üniversite eğitimine başladı.
    Ertesi yıl Universite Libre de Bruxelles’in Siyasal Bilimler bölümüne geçti. Sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’e girdi. İlk romanı Kinyas ve Kayra’yla (2000) edebiyat çevrelerinin ilgiyle izlediği ve kendi okur kitlesini yaratan bir yazar olan Günday’ın eserleri, Doğan Kitap tarafından yayımlanmaktadır.

    Romanları:
    Zargana (2002), Kinyas ve Kayra (2003), Piç (2003), Malafa (2005), Azil (2007), Ziyan (2009), Az (2011).

    Ayrıca Istanbul Dot'da tiyatro oyun yazarı olarak görev yapmaktadır.





    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com ' U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.








    One Response so far.

    1. Unknown says:

      Hakan Günday sevenlerden biri olarak çok mutlu oldum görünce. Kinyas ve Kayra, kilometre taşı Hakan Günday'ın sanırım. En sevdiğim olarak kalacak galiba.

    Leave a Reply