KAIKEN

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    JEAN Christophe GRANGE

    Doğan Kitap 

    384 Sayfa 




    Aslında okuyalı uzun zaman oldu; ancak buradan sizinle paylaşmak için biraz geç kaldığım bir kitap  K A I K E N. 

    Kitap uzun süre çok satanlarda yerini aldı, yaz boyunca da bir çok kişinin elinde gördüm. ,
    Ama hala okumayanlar var ise  yada okuyup ta fikirlerini benimle paylaşmak isteyenler vardır diye geç yazmanın verdiği bu kötü his ile yazıyorum . 

    Grange, zaten Türkiye'de oldukça iyi takipçisi,fanları olan bir yazar. Dolayısıyla kitaplarını okuyanlar için yeni kitabı beklenen, raflara düşer düşmez alınan cinsten .

    Okuduğum hatta filmini izlediğim diğer eserlerinden sonra  ben de görür görmez aldım tabi ki Kaiken'i . 
    Adından da anlaşıldığı gibi Japon kültürünü barındırıyor içinde. 

    Kurgu ve hikaye olarak farklı bir kitap.Evet polisiye macera var ama bence asıl psikolojik yanı daha ağır basıyor Kaiken'in. 

    Japon kültürüne Japon eşi Naoko'dan bağlı olan Fransız Baş komiser Passan, başkarakterimiz. 

    "Doğumcu" adı verilen hamile kadınların bebeklerini  karnından alarak annesi ile birlikte yakarak öldüren bir seri katilin peşinde olan Passan aslında kitabın ilk yarısına kadar kim olduğundan emin olduğu,sadece ispatlaması gereken  Doğumcu'nun ensesindedir.
    Buraya kadar güzel bir macera ve polisiye olarak nitelendirdiğimiz kitap sanki ikinci yarısı ile başka bir boyuta geçer. 
    Güzeler güzeli Japon eşi ile olan problemleri devam ederken artık evinin içine, çocuklarına kadar yaklaşan sinsi bir tehlike bekler Passan'ı .Böylelikle kitap psikolojik boyuta girmeye başlar. 

    Çocukları ve karısı hakkında geçmişine yaptığı yolculuk ile sürpriz gelişmelere ve sürpriz bir sona hazırlıksız yakalanacağınız bir kitap. 
    Garange başarısı yine gösteriyor kendini. 


    KAIKEN

    Doğan Kitabın sayfasında KAIKEN :
    http://www.dogankitap.com.tr/kitap/Kaiken-1735




    ARKA KAPAK : 


    Aklınızı başınızdan alacak bir insan avı

    Doğan güneş karardığında, Geçmiş, çıplak bir kılıç gibi keskinleştiğinde, Japonya artık bir anı değil, kâbus olduğunda,Kaiken’in zamanı gelmiş demektir.

    Polisiye romanın en popüler isimlerinden Fransız yazar J. C. Grangé, tüm dünyada büyük yankı uyandıran son romanında okurlarını korkunç bir insan avının labirentlerinde dolaştırıyor.

    Başkomiser Olivier Passan, Japon karısı Naoko’yla boşanmanın eşiğindedir. Bu arada Fransa’nın Seine-Saint-Denis ilinde vahşi cinayetler işlenmektedir. Katil, hamile kadınların karınlarını yarıp, çıkardığı fetüsleri yakmaktadır. Passan bu cinayetleri Patrick Guillard adında bir adamın işlediğinden emindir ama Guillard her seferinde onun elinden kurtulur.

    Passan, Guillard hakkında derin bir araştırma yapar. Patrick Guillard’ın, anne babasının reddettiği, Çocuk sirgeme Kurumu’nun yurtlarında, koruyucu ailelerin yanında büyümüş, sorunlu bir çocuk ve doğuştan hermafrodit olduğunu keşfeder. Cinsiyetini seçme yaşına gelmeden, ameliyatlarla, testosteron iğneleriyle erkek olmasına karar verildiğini anlar.

    Bir kaçıp kovalamaca Passan’ın hayatını değiştirecek ve olaylar hiç de beklenmedik bir yönde gelişecektir.

    Kitapları tüm dünyada ve Türkiye’de aylarca çok satanlar listesinden inmeyen Grange, polisiye gerilim alanındaki tüm birikim ve yeteneğini Kaiken’e yansıtmayı başarmış. Olaylar yine soluk kesecek nitelikte, gerilim yine üst düzeyde. Grangé sevenlerine heyecanlı ve zevkli bir okuma vaat ediyor.


     

    Leave a Reply