HAYATI KEŞFETMEK İSTEYEN PENGUEN /Çocuk Kitapları

    Author: bestemina Genre:
    Rating

    HAYATI KEŞFETMEK İSTEYEN PENGUEN
    Jill TOMLINSON
    85 Sayfa

    Antartika'yı küçük bir penguen'le keşfetmeye hazır mısınız çocuklar ?

    Çok güzel ,eğlenceli,öğretici bu kitabı okumak için mutlaka vakit ayırmalısınız.

    Otto bir penguen yavrusu ve Otto ile onun gibi küçük penguen arkadaşlarının penguen olana kadar geçirdiği tüm süreçler ve başından geçenleri anlatıyor.

    İşte Otto'nun büyüme ,hayatı keşfetme ,penguen olma aşamaları :

    1-ÇOK SOĞUK;
    Otto soğuğu keşfediyor.
    Zaten hep soğuk olduğunu söylediğinde babasına birazdan çıkacak rüzgarın sayesinde ÇOK soğuğun da nasıl bir şey olduğunu keşfediyor.Diğer penguenlerin yanına giderek rüzgardan hep birlikte korunmayı öğreniyor.
    2- İLK CİVCİV;
    İlk civciv olduğunu ve bunun kendisinden sonra gelecek yavrulara bakma ,onlara göz kulak olma sorumluluğu olduğunu öğreniyor.Ve babasından öğrendiklerini o da diğer yavru penguenlere öğretmeye başlıyor.
    3-PENGUENLER BİRBİRLERİNE GÖZ KULAK OLURLAR ;
    Karnında tuhaf bir his olduğunu babasına anlattığında acıktığını öğreniyor Otto .Ve kendisi gibi diğerlerinin de ve babasının da  acıktığını ve açlıklarını gidermek için babasının onu bırakıp denize balık yemeye gitmesi gerektiğini de üzülerek öğreniyor.
    Artık yalnız kalacağı için endişelenen Otto babasının ona dediği gibi "penguenler birbirine yardımcı olur"un ne kadar doğru olduğunu babasından sonra bayan penguenlerin ona bakmaları sayesinde anlıyor.
    4-SON CİVCİV;
    İlk civciv olmanın sorumluluğu ile son civciv Alex'in tüm sorumluluğunu alır ve ona babalık yapar.
    Babasında öğrendiklerini ve büyüme süreci boyunca başından geçenleri ona öğretir.

    5-YAVRU FOK;
    Denizden ona yemek getirecek bir penguen beklerken yavru fok ile tanışır. Şişman fok babasının onu uyardığı benekli fok ta olsa onunla tanışır. Fokların kendisi gibi yumurtadan çıkmadığını,memeli olduğunu ve annesinin sütü ile beslendiğini öğrendiğinde sütün nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalışarak "keşke bende bir fok olsaydım "diye geçirir aklından .
    6-BÜYÜMEK;
    Alex'in bir gün"Sen kelleşiyorsun" dediğinde artık vücudundaki tüylerin dökülmeye başladığını ve büyümeye başladığını anlar Otto. İşte uzun zamandır beklediği yetişkin bir penguen olma belirtileri başlamıştır artık vücudunda. Artık yeni tüyleri çıktığında o da babası ve diğer büyük penguenler gibi göbeğinin üzerinde kayabilecek ve denize girebilecektir. Sadece biraz daha sabır...
    7- İŞTE DENİZ;
    İşte o an ve işte deniz. Artık o ve onun gibi arkadaşları denizi,denize dalarak balıkları yakalamayı ve penguen sıçrayışı ile buzların üzerine tekrar dönmeyi keşfederler.
    Artık Otto'da yetişkin bir penguendir.

    Sıcacık bu kitabı çocuklarınıza MUTLAKA okuyun. Otto'yu hem siz hemde çocuklarınız çok sevecek.






    Leave a Reply