SON SEFARAD / İMPARATORLUK II / SULTAN BAYEZİD'İN SAVAŞI

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Beyazıt AKMAN
    Epsilon Yayıncılık
    656 Sayfa



    kitapokusak.com Güncel Fiyatı : 16,75 TL
    

    SON SEFARAD;
    İMPARATORLUK 2;
    SULTAN BEYAZID'IN SAVAŞI 
    656 sayfa "tarih" kitabını yine okudum.
    Sonuç: Beyazıt Akman yazınca tarih kitabı da okunuyor benim için.

    Gerçekten bu kitabı da,ilk kitabı "Dünyanın İlk Günü " gibi film izler tadında akıcı,öğretici,merak uyandırıcı bir kitap olmuş.

    Okuyalı aslında uzun zaman olmuştu, ben yazmak için ancak vakit bulabildim.
    Yazmak için şöyle bir düşündüğümde ise ;günümüzde bile olmaya güzelliklerin,inceliklerin olduğunu anımsadım ilk olarak kitaptan. 
    Bir de yine film olsa ne güzel olurdu diye düşündüğümü. 
    Birçok konuda ciddi ve dolu dolu detaylar verdiği için diğer kitabı gibi teknik konularda ciddi araştırmalar yaptığı açık yazarımızın.

    Katoliklerin, Sefarad yani Endülüs Yahudileri ve müslümanlara yaptıkları karşısında Sultan Beyazıd'ın verdiği savaşı anlatıyor özünde kitap.Bunun dışında ise kitaplar,denizciler ,Kristof Kolombus, Piri Reis,hat sanatı gibi birçok konuda ve tarihimiz konusunda bilgi sahibi olacağınız bir kitap .

    Hala okumadı iseniz ilk kitabı da ve bu ikinci kitabı da bir an önce okuma listenize almanızı tavsiye ederim.

    Ben şimdiden üçüncü kitabını beklemeye başladım .




    ARKA KAPAK :
    Endülüs'teki Osmanlı ajanı Kara Davud, karısı Elif'in hasretiyle yanıp, kendi topraklarına dönmeyi beklerken hayatının en zorlu göreviyle karşı karşıya kalır...

    Granada İslam İmparatorluğu'nun çökmesiyle birlikte Katolik Avrupa'nın önündeki tek engel artık Sefaradlar, yani Endülüs Yahudileri'dir.

    Engizisyon her gün binlerce kitap yakmakta ve tarihin en büyük barbarlık suçunu işlemek üzeredir. İnancını saklamak zorunda kalan yüz binlerce Yahudiden biri olan David Marrano, Endülüs'ün eski kültürünü devam ettirmeye çalışırak gizlice İbranice ve Arapça kitaplar çoğaltır. Ne var ki, Engizisyon, David'in ve aşkı Esther'in de izini bulmuştur.

    İspanyol denizci Kristof Kolombus ise kütüphane yağmalarından ele geçirdiği haritalar ve zindanlara atılan Müslüman ve Yahudilerden kurduğu mürettebatla dünya tarihini değiştirecek bir keşfin eşiğindedir.

    Kara Davud İspanya'daki tüm bu gelişmeleri yıllarca payitahta rapor etmiştir. Sultan Bayezid, böylelikle tarihin en büyük kurtarma operasyonlarından birini başlatacaktır. Ancak Akdeniz'deki Haçlı korsanları ve İspanya'daki Katolik şövalyeler bu görevi imkânsız hale getirecektir...

    Davud'un sır dolu geçmişi, kitap avcısı Santiago'nun iç çatışması ve hattat genç Bayezid'in kendi nefsi ile olan savaşı romanın ana izleklerini oluştururken Türk denizcileri Kemal ve Burak Reisler ile genç Piri Reis de bu epiğin diğer renkli karakterleri.

    Beyazıt Akman'ın Fatih'i anlatan ilk romanı Dünyanın İlk Günü büyük beğeni toplamış, tarihi yapımlara ilham kaynağı olmuştu. Amerika'da Dünya Edebiyatı alanında öğretim üyesi olan genç yazarın ikinci romanı Son Sefarad hem Endülüs'e yakılan bir ağıt, hem de 21. yüzyılda bile eksikliği hissedilen bir insanlık dersi sunuyor.

    Ezberleri yeniden bozmaya ve Atlas Okyanusu'ndan Akdeniz'e uzanan film tadında soluk soluğa bir maceraya daha hazır olun...




    BEYAZIT AKMAN hakkında :

    Beyazıt Akman, 1981, Kastamonu doğumlu. Altı yıldır Amerika’da yaşıyor;  Illinois State Üniversitesi’nde Batı edebiyatında İslam algısı ve Türkler üzerine doktorasına devam ediyor.


    Akman, İmparatorluk serisine Amerika’da; üniversite kütüphanelerindeki kaynaklarla birlikte yerli ve yabancı yüzü aşkın eseri inceleyerek, doktora çalışmalarıyla ilintili beş yıllık bir araştırmanın ardından başlamıştır. Dünyanın İlk Günü, yazarın ilk romanıdır.
    Yazar, 2010 yılında Washington'daki dünyaca ünlü, kütüphaneler ve müzeler kompleksi olan Smithsonian Enstitüsü'ne "Batı'daki Türk ve İslam algısı" adlı araştırmasıyla özel araştırmacı olarak kabul edildi. 



    Leave a Reply