ŞEYTANI UYANDIRMA

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    John VERDON
    Koridor Yayıncılık
    538 sayfa



    kitapokusak.com Güncel Fiyatı : 14,52 TL





    JOHN VERDON / ŞEYTANI UYANDIRMA
    Elinizden bırakamayacağız bir John Verdon kitabı daha. Son sayfaya kadar heyecanını koruyan, katili her seferinde tahmin edip, tahminlerinizin suya düşüşünü yaşatan kitap.

    Aklından Bir Sayı Tut ve Gözlerini Sımsıkı Kapat' tan sonraki kitabı Şeytanı Uyandırma tam bir John Verdon tarzı olmuş. Emekli dedektifimiz Dave Gurney yine bir şekilde olaylara dâhil olup sonuna kadar bırakmıyor.

    Son olayındaki başarısından sonra gazeteci Connie tarafından üzerine methiyeler yazılmış ve kahraman addedilmişti. Tabi bu işin iyi tarafı. Kötü tarafı ise o olaydan sonra vücudunda ve ruhunda kalan yaralar ve hiçbir şey yapmadan karısı Madeleine ile şehrin çok uzağındaki bir çiftlikte yaşama çabası.


    Bu ruhsal boşlukta ağrılarını dinleyerek onlarla baş etmeye çalışırken gazeteci arkadaşı Connie’ den aldığı telefon ile hayatı değişir.
    Connie kızı Kim  ve onun CİNAYET YETİMLERİ projesinden bahsederek kızına göz kulak olmasını talep eder.
    Kim ile bir kere buluşarak Connie ‘ye olan vefa borcunu ödeme karar verir.
    Kim’ in tez projesi ise;10 yıl önce işlenmiş faili meçhul 6 cinayetin sonrasında geriye kalan insanların dramlarını, o cinayetlerin öncesindeki hayatları ile cinayetlerden sonra kaybettikleri yakınlarının yaşamlarındaki etkilerini araştırmak.  

    Ancak bu tez konusu o kadar beğenilir ki ulusal bir kanal olan RAM TV’de program teklifi alır. Dolayısıyla Kim’de emekli dedektifimiz Dave Gurney’ den danışman olarak destek ister. Birlikte 6 cinayetin maktullerinin yakınları ve RAM TV yetkileri ile görüşmeye başlarlar.

    Tabi Dave hala bu cinayetin failinin bulunamaması ve eski arkadaşından dokümanları talep ederek nasıl bir olayın içinde olduğunu araştırdıkça işe iyice dâhil olur.

    Katil 10 yıl önce altı Mercedes kullanan kişiyi araçlarının içinde başından vurarak öldürmüş ve bu cinayetlerden sonra ise “Mademki para sevgisi yani açgözlülük tüm kötülüklerin anası, öyleyse yapılabilecek en büyük iyilik onu ortadan kaldırılması olacaktır.”diye başlayan bildiriyi polislere gönderir. Amacının zenginlere ve adaletsizliğe karşı açılmış bir savaş olduğunu özetleyen bu bildiriyi Good Shepherd olarak (iyi çoban-İncil’den alıntı) imzalar.
    Ve bu cinayetlerden sonra ortadan kaybolur.

    Ama Dave araştırmaları derinleştirdikçe aklına takılan sorularla boğuşur. Tüm bunlara yanıt bulmak için ise olayda görev almış FBI, suç analizci herkesini karşısına alır.

    Bu esnada ise Kim tarafında da ilginç olaylar yaşanmaktadır. Evinde eşyaların yerinin değişmesi, kanlı bıçağın bulunması gibi rahatsız edici ve eski erkek arkadaşı tarafından yapıldığını düşündüğü olaylar olduğunu Dave ile paylaşır.

    Dave artık Kim’in evinde yaşananlar, kendi evinde yaşanan ilginç olaylar, TV çekimi için yapılan röportajlara eşlik etme, cinayet dosyasını inceleme ve aklındaki sorulara cevap aramaktan vücudundaki ağrıları unutmuş kendini tüm bu olayların sorumlusu tuttuğu Good Shepherd ‘ı yakalamaya adamıştır artık.  

    Ama hesapta olmayan ise; Yeni cinayetlerdir…  



    Soluk soluğa bir kitap. Tam bir polisiye film tadında. Seyrederken hop oturup hop kalkacağınız tarzda polisiyeler vardır ya bu da okurken size aynı etkiyi yaratacak. Tüm polisiye severlere, heyecanlı ve sürükleyici bir kitap okumak isteyenlere tavsiyemdir.


    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com' U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ



    2 Responses so far.

    1. Kitabı satın almak isteyenler acele etmeli bence. :) iyi okumalar herkese şimdiden. ÇOk güzel bir kitap gerçekten.

    2. Okuyucu says:
      Bu yorum yazar tarafından silindi.

    Leave a Reply