KAHİN

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    YAZAR :GÜNAY GAFUR 
    YAYINEVİ : FANTASTİK KİTAP
    SAYFA :752 


    KAHİN / GÜNAY GAFUR


    Gelecekten haberler veren bir yabancı…
     Fizik ile metafizik arasında yüzlerce yıldır süregelen savaş, ölüm ve karanlık kokan dizelerde son bulan şiirsel bulmacalar… Kuantum fiziği, gizemli parçacıklar ve peş peşe yaşanan esrarengiz ölümler.

    Her şey bir e-mail ile başladı. Ürkütücü bir oyundan ve dakikalar sonra olacaklardan bahseden gizemli, esrarengiz cümleler… Bu, Kâhin’in ilk mesajıydı ya da ilk kehaneti… Tıpkı sonraki günlerde gerçekleşecek diğer kehanetler gibi…


    Gerçekliğin kıyısında gezinilen ürkütücü bir yolculuk… Aklın sınırlarını zorlayan kusursuz bir plan, ürkütücü bir oyundan ve dakikalar sonra olacaklardan bahseden eşsiz bir kurgu…
    -------

    750 sayfalık bu serüveni 4 gün gibi bir sürede soluksuz okudum. Günay Gafur ilk kitabı KUKLACI 'yı da çok severek okumuştum.Dolayısıyla bundaki beklentim de oldukça yüksekti. Ama okumaya başladığımda beklentimin üstünde olduğunu çok açıkça ifade edebilirim.

    Zaten kehanetler,gizem,cinayetler konusu ilgi alanına giren benim gibi kitapseverler için kitap daha adıyla etkisi altına alıyor sizi. "KAHİN".

    Sonrasında da kuantum fiziğinden metafiziğe ,şiirsel bulmacalara kadar üzerine çok emek verilerek ve başarı ile ilave edilmiş ilgiyi ve araştırmayı arttırıcı unsurlar ile daha da çekiyor sizi kendine.


    Kitabın özetini burada yapmayacağım ama ;evet bir kahinimiz var kitabın üzerine işlendiği.
    Amerika'nın çok ünlü ve korkusuz gazetecisi  Shawn ile (tam adı :Devran Brice Shawn ve bir Türk ) ekibinin, kahinin kehanetlerini yorumlayarak cinayetleri engellemek ve tabi ki  kahine ulaşma çabasını anlatıyor.

    Shawn'ın ekibine magazin bölümünden yeni katılan,
    iş arkadaşlarının Nica diye hitap ettiği Veronica Hild; (kendi ile konuştuğunda Oğlum Roni)  bildiğini okuyan ,zeki sıra dışı erkek gibi bir kız ve tabi kısa bir zamanda Shawn'ın sağ kolu oluyor.
    Kahin,Shawn'a ilk olarak e-mail ile ulaşarak hayatına giriyor.  

    Kahin ilk mesajı 








































































































    Öncelikle ekibin diğer üyeleri  Efe ile Lucia'nın haberi olmadan Nica ile beraber gelen mailin gizemini çözmeye çalışırlar.

    İlerleyen mesajlar ile birlikte tüm ekip dahil olur bulmacaların gizemini çözmeye.
    Evet, Kahin'in ilettiği her şiirsel kehanet gerçekleşmekte,kahin sürekli olanları ve olacakları bilmektedir. 
    Kahin ilerleyen mesajlarında ölümleri de işaret ederken kahinlik , geleceği görme gerçekten var mı , yok sa bir seri katille mi karşı karşıya olduklarını anlamaya çalıştıklarında gözlerinin önünde insanların intiharlarını seyretmek durumda kalırlar.

    Ta ki Kahin'e ulaşana kadar.
     Son sayfaya kadar soluksuz okunacak kehanetler ve bulmacalar sizleri bekliyor. 

    İyi okumalar 


    KAHİN'in yaratıcısın Kahin hakkında söylediklerini merak edenler için röportajımızın linki :
    http://bestemina.blogspot.com.tr/2015/12/gunay-gafur-ile-kahin-uzerine-roportaj.html

    Leave a Reply