ANGELOPOLIS

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Danielle Trussoni


    Şahane bir kitap .Okurken de  şahane idi bittiğinde de.

    Uzun zamandır beklediğim bir kitaptı ve kesinlikle beklediğime değdi.
    Daniella Trussoni hayal gücüne,kurgusuna zekasına hayran olmuştum ilk kitabında, devam niteliğindeki bu kitapta da bu başarının tesadüf olmadığını gördüm .

    Eğer ilk kitabı Angelogy 'i okudu iseniz bu kitabını sizde benim gibi bekleyenlerden olmalısınız.
    Eğer hala Daniel Trussoni ile tanışmadı iseniz melekler şehri sizi bekliyor.

    Not : Kitabın içeriğinden bahsetmedim ama bu kitabı okuduktan sonra Daniel Trussoni diğer kitabı çıkana kadar Nuh Tufanı ile ilgili kitaplar okumaya karar verdim.

    ARKA KAPAKTAN:Asi Melekler’i nefes nefese okuyan okurlar, fantastikle gerçeğin iç içe geçtiği bu macerada da soluksuz kalacaklar.

    Evangeline Brooklyn Köprüsü’nde kaybolalı on bir yıl geçti. Verlaine,
    onu son kez gördüğünden bu yana, Melekbilim Akademisi’nin en sıkı
    Nefil avcılarından biri oldu.

    Şimdi ikisi birlikte, Nefiller ile Melekbilimciler arasında yüzlerce yıldır süren kanlı savaşın, Eiffel Kulesi’nin gölgelerinden St. Petersburg saraylarına, Sibirya’nın derinliklerinden Karadeniz kıyılarına kadar uzanan yeni cephelerinde yer alacaklar.

    “Trussoni’nin yarattığı alternatif tarih öylesine baştan çıkarıcı ki, Dan Brown’ın hayal ettiği şeyleri gölgede bırakıyor.”
    Milwaukee Journal SentinelKitabı okurken araştırdıklarım : 
    Fabergé Moskova Kremlin Yumurtası-1906

    * Fabergé yumurtaları1842 yılındaSankt Petersburg'da Gustav Fabergétarafından yapılan ve oğlu Peter Carl Fabergé tarafından geliştirilen sanat eserleri. Carl Faberge bu yumurtaları babasının ölümüne kadar her yıl SonRomanov ailesine hediye olarak gönderirdi. Bu firma 1917'deki ihtilalden sonra Bolşevikler tarafından kapatıldı.

    **Kayıp Faberge yumurtası bulundu
    • Dünya
    • DIŞ HABERLER
    • Perşembe 20.03.2014

    Dünya genelinde 53 tane olduğu bilinen fakat günümüzde 45'inin yeri belli olan Faberge yumurtalarından biri daha bulundu. İsmi açıklanmayan bir sanatseverin 8 bin sterline aldığı sanat eserinin 20 milyon sterlin değerindeki Faberge'lerden biri olduğu düşünülüyor. Çarlık Rusyası döneminde, Gustav Faberge ve Carl Faberge tarafından yapılan kaz yumurtası büyüklüğündeki mücevher işlemeli yumurtalar, Çar III. Aleksandr tarafından eşi için Paskalya hediyesi olarak sipariş edilmişti. Faberge yumurtalarının bir diğer özelliği her birinin içerisinden bir sürpriz çıkması.




    Panopticon.jpg

    *** Panoptikon, İngiliz filozof ve toplum kuramcısı Jeremy Bentham'ın 1785yılında tasarlamış olduğu hapishaneinşa modelidir. Tasarımın konsepti gözetlemeye izin verir. Şöyle ki; bütünü(pan-) gözlemlemek(-opticon) anlamına gelen bu tasarım birkaç katlık tek odalı hücrelerden oluşan bir halka üzerine kuruluydu. Her hücre bu halkanın iç kısmına açıktı ve halkanın dış cephesindeki duvarda birer pencere vardı. Halkanın ortasında mahpuslardan tamamen saklanmış konumdaki gözlemcilerin kaldığı bir nöbet kulesi yer almaktaydı.

    Panoptikon'un temelinde yatan ilke, tek odalı hücrenin içindeki sakine saklanacak hiçbir yer bırakmaması, buna karşılık dış cephedeki duvarın penceresinden gelen dış ışığın kuledeki nöbetçilere mahpusun her hareketinin bir silüetini izleme olanağını sağlamasıydı. Bentham'ın yaklaşımına göre, gözlemlenen her yanlış davranışının ceza getireceğini bilen, ama davranışlarının aslında ne zaman gözlemlendiğini bilmeyen mahpusun, aklını başına toplayarak her zaman izleniyormuşçasına davranmaktan başka seçeneği yoktu. Böylece mahkûm bizzat kendi hareketlerini kollamak durumunda kalacaktı.[1]

    Yazar Hakkında:

    Danielle  Trussoni
    Danielle Trussoni


    Danielle Anne Trussoni 9 Kasım 1973’te ABD’nin Wisconsin eyaletinin La Crosse kentinde doğdu. Wisconsin Üniversitesi’nde Tarih ve İngiliz Edebiyatı okudu, 1996’da birincilikle mezun oldu. Iowa Yazarlar Atölyesi’nde Kurmaca Yazarlığı dalında mastır yaptı (2002). Yazıları The New York Times Magazine, Telegraph Magazine, The New York Times Book Review ve Tin House gibi yayın organlarında çıktı.Trussoni’nin Vietnam Savaşı’nda görev yapan babasını anlama çabasıyla yazdığı bir biyografi/otobiyografi olan ilk kitabı Falling Through the Earth: A Memoir (2006), The New York Times Book Review tarafından 2006’nın En İyi On Kitabı arasına seçildi; ayrıca Michener-Copernicus Society of America ödülünü kazandı.İkinci kitabı ve ilk romanı olan Asi Melekler (Angelology, 2010), daha yayımlanmadan büyük bir ilgi gördü. Romanın film haklarını Columbia
    Pictures kazandı. Filmi Quantum of Solace ve The Kite Runner’ın yönetmeni
    Marc Forster çekecek.Angelopolis, Trussoni’nin Asi Melekler ile başladığı dizinin ikinci kitabı.

    Doğan Kitap tarafından yayımlanan eserleri

    Leave a Reply