KARDEŞİMİN HİKAYESİ

    Author: bestemina Genre: »
    Rating

    Zülfü LİVANELİ
    Doğan Kitap 
    330 Sayfa



    Mehmet ile Ahmet'in ilginç hikayesi. 




    Küçük bir köyde kendini her şeyden soyutlamış Mehmet'in köyde işlenen bir cinayeti araştırmak üzere gelen genç bir gazeteci kız ile yakınlaşması ile başlar hikaye. 
    Bu genç kız için Mehmet görüp görebileceği en ilginç insanlardandır. Her ne kadar uzaklaşmak istese de bir şekilde Mehmet'in yanında bulur kendini. 
    Yaşı geçkin Mehmet için ise bu genç kız uzun zaman sonra duygularını açığa çıkartmasına neden olacaktır.
    Cinayet araştırması sebebi ile başlayan bu yakınlık Mehmet'in ikiz kardeşi Ahmet'in hikayesini kıza anlatmasıyla devam eder. 
    Ahmet'in başından geçen acı aşk hikayesi ve sonrasında olanlar ve kitabın ve bu hikayenin ilginç sonu okunmaya değer ve tamamen sürpriz olarak karşınıza çıkacak. 
    Bir Zülfü  Livaneli klasiği olmasa da , Zülfü Livaneli için ve bir şizofrenin hayat bakışını keşfetmek için okunası olduğunu düşünüyorum . 
    İyi Okumalar.





    Sakin bir balıkçı köyünde genç bir kadının cinayete kurban gitmesiyle başlar her şey. Dünyadan elini eteğini çekmiş emekli inşaat mühendisiyle genç, güzel ve meraklı gazeteci kızın tanışmasına da bu cinayet vesile olur. Kurguyla gerçeğin karıştığı, duyguların en karanlık, en kuytu bölgelerine girildiği hikâye, daha doğrusu hikâye içinde hikâye de böylece başlar. Modern bir Binbir Gece Masalı’nın kapıları aralanır. Ancak bu kez Şehrazad erkektir. 
    Kardeşimin Hikâyesi aşkın mutlulukta ulaşılacak son nokta olduğuna inananları bir kez daha düşünmeye davet eden, aşka, aşkın karmaşıklığına ve tehlikelerine dair nefes kesen bir roman. Her sayfada yeni bir gerçekliği keşfedecek, kuşku ile kesinliğin sınırlarında dolaşacaksınız. 

    Mantıksız gibi geliyor ama o sabah uyandığımda tuhaf bir haber alacağımı biliyordum. Karadeniz’in lacivert dalgalarıyla baş başa kalmış olan bu ıssız köyde geçen her gün birbirinin aynısı olduğu için burada insanların heyecanla konuşacağı olaylara pek sık rastlanmazdı. O günün de ötekiler gibi sessizce akıp gitmesi gerekirdi ama galiba başka şeyler olacaktı. O mahmur sabah saatlerinde bir cinayet haberi alacağımı bilmiyordum elbette ama bir haber gelecekti. Daha yataktan çıkmamıştım, gözlerim kapalıydı, arkalarında fosforlu çizgiler bırakarak yıldırım hızıyla hareket eden mor tavşanları izliyordum. 

    One Response so far.

    1. Büyük bir ilgiyle okumuştum kitabı hatta geçen hafta edebiyat öğretmeni olan arkadaşımla bu kitap hakkında yaşamış olduğu bir olayı anlattı bende sizinle paylaşmak istedim sizde kitabı okuduğunuz için arkadaşım öğrencilerine dünya klasiklerini okutuyor yanı sıra böyle güncel kitapları da okutarak öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak çalışıyor fakat öğrencilerinin annesi veli toplantısında arkadaşımı verdiği kitaplar konusunda eleştirmiş verdiği bu kitabın içerisinde müstehcen yerler var diye eleştirmiş şimdi sizede soruyorum kitabın hanki bölümlerinde bu kadar olay yaratacak bir cinsellik işlenmiş ki varsa bile şuan sosyal medyada kitaptakinden daha fazla olduğu aşikar. İşte böyle biz bayağı arkadaşımla tartıştık ne kadar müstehcen diye ama bizim için doğal olan şeyler malesef bazıları için uygun değilmiş bunu da böylece anlamış olduk.Böylece bu kitap ile ilgili konusundan çok yaşanmış bu anı kaldı belleklerimizde.

    Leave a Reply